Naslovna Sandžak Novi Pazar Zbog radova na cjevovodu danas bez vode II i III visinska zona

Zbog radova na cjevovodu danas bez vode II i III visinska zona

Novi Pazar – Veliki kvar na cjevovodu FI 500 nedaleko od vodozahvata na Pazarištu prouzrokovao je manji dotok i preradu sirove vode. Zbog toga je u visinskim zonama tokom dana smanjen pritisak vode. Ekipe JKP “Vodovod i kanalizacija” od juče rano ujutru su na mjestu kvara, a zbog sanacije i otežanog terena najavljeno je da sutra vode neće biti u drugoj i trećoj visinkoj zoni, a da će vodosnabdjevanje potrošača prve visinske zone tek u poslepodnevnim satima biti otežano.

Problem, ne veliki kao danas, uočen je mnogo ranije, u zimskom periodu kada je nivo Raške daleko veći, te nije bilo moguće pristupiti otklanjanju kvara. Zbog nešto manjeg dopremanja sirove vode, manjih problema je bilo danas u trećoj visinskoj zoni.

Zbog prirode kvara, i cjelodnevnog angažmana radnika JKP “Vodovod i kanalizacija” na saniranju, za sutra, utorak 2. avgust najavljeno je otežano vodosnabdjevanje potrošača.

“Vode neće imati potrošači u drugoj i trećoj visinskoj zoni. Potrošačima prve visinske zone tek u poslijepodnevnim satima biće otežano vodosnabdijevanje”, rekao je direktor JKP “Vodovod i kanalizacija”, Hanefija Brničanin.

Iz JKP “Vodovod i kanalizacija” rekli su da će sve informacije o ovom velikom kvaru potrošače blagovremeno obavještavati posredstvom lokalnih medija.

Exit mobile version