Završena sednica Skupštine-Usvojeni planovi i programi javnih preduzeća

Odbornici Skupštine Novog Pazara usvojili su danas planove i programe rada javnih preduzeća za 2021. godinu.

Javna preduzeća, čiji su planovi i programi usvojeni, predvidela su da na kraju sledeće godine ostvare pozitivan poslovni rezultat.

Na sednici Skupštine Apotekarskoj ustanovi, čiji je osnivač, dato je na korišćenje, bez prava otuđenja, pet poslovnih prostora u kojoj su trenutno smeštene gradske apoteke – dva u Ulici 28. novembra i po jedan u ulicama Stane Bačanin, Dimitrija Tucovića i generala Živkovića.

Većinom glasova usvojena je i odluka o radnom vremenu Apotekarske ustanove kojom je predviđeno da jedna od javnih apoteka mora vikendom raditi 24 sata.

Na sednici je usvojen i predlog rešenja o formiranju komisije za utvrđivanje posledica nastalih usled bojkota popisa stanovništva 2011. godine.

Glasovima odbornika osnovana je ženska odbornička mreža Skupštine grada Novog Pazara.

Odluku o obezbeđivanju većeg učešća žena u procesu donošenja odluka, kojom je predviđeno učešće najmanje 30 odsto žena u Gradskom veću i rukovodećim mestima lokalne samouprave, predložila je SDA Sandžaka, a ovu tačku podržali su svi odbornici.

Pred odbornicima se našao i predlog Odluke o pristupanju i izradi programa zaštite životne sredine grada Novog Pazara za period od 2021. do 2023. godine.

Na sednici Skupštine usvojen je i predlog odluke o inicijativi za proglašenje 28. septembra – Dan Bošnjaka za bošnjački nacionalni praznik.

Glasovima većine odbornika raspisan je i konkurs za izbor lokalnog ombdusmana.

Sednica Skupštine grada, počela je juče u 10 sati, a tokom prvog dana zasedanja odbornici lokalnog parlamenta su razmatrali budžet za sledeću godinu, koji će i naredne godine preći 3 milijarde dinara. Jedna od tačaka dnevnog bila je i treći rebalans budžeta za tekuću godinu kojim je predviđeno da on bude vraćen na prvobitno projektovani.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO