Naslovna Sport Fudbal Završen Ramazanski turnir u Novom Pazaru

Završen Ramazanski turnir u Novom Pazaru

Niko nema što imaju Pazarci. Lepu, dugu fudbalsku tradiciju, oličenu u tradicionalnom Ramazanskom turniru u malom fudbalu, koji je po 23. put održan povodom jednog od najvećih muslimanskih praznika.

fk-petlic-pehar

Manifestacija specifična po tome jer se igra 30 dana, najmasovniji amaterski skup „majstora na petoparcu“ ne samo na našim prostorima, nego možda i na Balkanu. Elem, prošpartalo je parketom ovdašnje Hale sportova 118 ekipa u svim starosnim kategorijama, organizator položio ispit još jednom i dokazao da je ovo jedan od brendova Novog Pazara. Jer, svi će vam reći da je trofej Ramazanskog turnira posebno drag. Onaj ko ga prigrabi, posebno je ponosan, jer je osvojen tu u čaršiji, u nadmudrivanju sa kolegama, prijateljima. A većina njih su baš istinski fudbalski majstori. Posebno je bilo zadovoljstvo gledati najmlađe. Svaki pogodak, pobeda, donosili su neviđenu radost, poraz, vrlo često i suzu. Ne vole te „fudbalske švrće“ da gube. Pa ipak, mesta na pobedničkom postolju, bilo je samo za one, zaista najbolje. U najatraktivnijoj, seniorskoj konkurtenciji, pobednički pehar pripao je sastavu „Beton plus Trgo Kemo“, koju su činili igrači novopečenog člana Prve futsal lige iz Novog Pazara. Kod omladinaca „Nacional Dormilux“ , najbolji,među kadetima blistao je „ AF AS Auto centar Esko“, a sastav „Pazar juniors Bentomino“ bio je suveren u pionirskoj konkurenciji. „ Žestoko“ je bilo i u mlađim kategorijama. Tek posle boljeg izvođenja penala, šampionskim počastima se okitio „Pazar juniors HT Hamburg“, a „Juniorsi“ su slavilili i kod cicibana. Naslednici asova iz „JošaniceND“, zasluženo su nadvisili, doduše minimalno vršnjake iz „AF AS Ferteks“. „Drim tim“ Ferteksa, sastavljen uglavnom od bivših igrača Novog Pazara, lako je došao do trofeja u nadmetanju veterana. Sve u svemu, pobedio je još jednom fudbal, druženje, brojna publika uživala je majstorskim potezima, uzbudljivim utakmicama. Proteklih mesec dana, opet su Pazarci živeli za svoj „Ramazanski turnir“, a predsednik Organizacionog odbora i direktor ovdašnjeg Sportskog centra, Mujo Šaćirović, zadovoljno je konstatovao.

„Učinili smo sve da turnir sačuva sjaj i tradiciju kakvu je imao još od osnivanja. Nije nikakva fraza, ali nam je svima dužnost i obaveza da sačuvamo ovaj svojevrstan „statusni simbol“ našeg grada, po kome smo davno postali poznati. Uvek naravno može bolje i potrudićemo se da manifestaciju naredne godine uvrstimo i u kalendar Fudbalskog saveza Srbije, jer ona to po svemu zaslužuje“.

Inače, za pohvalu je činjenica da su sve škole fudbala i klubovi iz Novog Pazara uzele učešća, da nije bilo nezdravog rivalstva i da je pobedilo „njegovo veličanstvo“ – fudbal.

Exit mobile version