Zavod za javno zdravlje proveravao kvalitet vode na Gradskom bazenu u Novom Pazaru

Brojni Novopazarci, naročito mladi, jedno od skloništa od letnjih vrućina traže na Gradskom bazenu, gde su predstavnici Zavoda za javno zadravlje (ZZJZ) nakon današnjih provjera utvrdili da su kavlitet i čistoća vode dobre za kupanje.

Koordinator na Gradskom bazenu Darko Radomirović kaže za portal Free media da angažovani spasioci i svi zaposleni vode računa o sigurnosti posjetilaca i poštovanju reda i mira.

“Imamo spasioce koji prefektno rade svoj posao, kolege koji redovno obilaze i prate šta se sve dešava. Brinemo o tome da nam djeca nižeg uzrasta budu bezbjedna. Nikakvih incidenata do sada nije bilo, a voda je potpuno hemijski i bakteriološki čista“, rekao je Radomirović.
Na samom početku sezone bazen je posjećivalo i po 1.000 građana dneveno, a ovih dana, nakon nižih temepratura, oko bude 300.

Prema riječima Radomirovića to su zadovoljavajuće brojke, jer su mnogi građani otputovali na more.

“Nakon par lošijih dana ponovo su temprature u porastu, tako da smo zadovoljni posjetom u različitim termina. Imamo veoma posjećenu školu plivanja koja radi od 9 do 10 časova, nakon nje se sprovode pripreme za otavranje bazena“ kaže on.

Podsjeća i na propratne različite usluge koje građani imaju tokom korišćenja bazena, tribine za sunčanje, tuševe, ležaljke sa suncobranima, svlačionice, ali i restoran brze hrane koji radi u sklopu bazena.

Bazen je otvoren od 11 sati, a prvi, mješovit termin traje do 15 časova. Od 15 do 17 časova je ženski, a od 17 do 19 časova rekreativni termin. Cijena ulaznice je 200 dinara.

FreeMedia/indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO