Naslovna Featured Istaknuto Zavičajni pisac Zoran Jeremić promovisao četvrti po redu roman “Pismo”

Zavičajni pisac Zoran Jeremić promovisao četvrti po redu roman “Pismo”

zavicajni-pisac-zoran-jeremic-promovisao-cetvrti-po-redu-roman-“pismo”

  Zoran Jeremić, zavičajni pisac iz Novog Pazara, do sada je napisao i objavio sedam knjiga. “Pismo” je njegov četvrti roman na čijoj promociji u gradskoj biblioteci “Dositej Obradovoć” je prisustvovao veliki broj ljubitelja njegovih dela a o romanu su govorili pesnik Dušan Karanović, profesorica književnosti Sanja Gemaljević, zadužbinar Rodoljub Nićiforović te profesor filozofije Dragutin Maslovarić. Delove romana govorio je student Luka Gemaljević dok je etno grupa “Rašanke” muzički upotpunila događaj.

Zoran Gojkov Jeremić, rođen je u Novom Pazaru kog voli, u kome je osnovao porodicu, u kome radi i koji je imao veliku želju da kao zavičajni pisac kroz svoja dela sačuva deo tradicije, da na papiru ostane zapisano kako se nekada živelo da se ne bi zaboravilo. To je pokazao i kroz ovaj, četvrti po redu roman kome je dao ime “Pismo”, a kome su na promociji govorile eminetne ličnosti. J

“Ja sam pročitao sva tri  romana Zorana Jeremića, i mogu reći da ovaj roman, “Pismo”, za razliku od prethodnih, nosi u sebi više poezije nego proze u smislu poetičnosti. Radi se o jednom talentovanom piscu. Ovaj kraj još uvek nije otkrio ko je Zoran Jeremić, jer sam zaista imao prilike da  upoznam velike pisce ali ovakav stil pisanja, želje da se kroz životne priče sačuva tradicija naroda ovog kraja na ovakav način, zaista je fascinantno”, kazao je pesnik Dušan Karanović.

 

Autor romana “Pismo”, Zoran Jeremić, veoma realistički prikazuje vreme koje je ućutkivalo ljude a koji su bili prinuđeni da stvaraju sopstvene misaone zakone. Jeremićevo tumačenje likova u pomenutom romanu, čini ga dinamičnim buntom.

“Svaki moj roman je specifičan na svoj način, svaki sadrži događaje i sudbine nečijeg života i svako može da pronađe sebe u tim događajuma. Moja je želja da čitaoci stvore sliku čitajući, da imaju osećaj kao da gledaju film, da se prisete, bar stariji, kako smo se nekada mnogo više poštovali, cenili, znali šta je dobar komšija i prijatelj, da se to ne zaboravi, a da mlađi, i neke nove generacije koje budu čitale moje romane, poveruju da je to nekada postojalo”, rekao je autor “Pisma” Zoran Jeremić.

Jeremić već priprema nova dva naslova i nije želeo da nam otkriva njihovu sadržinu ali na naše insistiranje da nam bar neki detalj otkrije rekao je da će jedan roman imati sličnosti sa prethodnima a da će jedan biti iznenađenje za čitaoce. Ostaje nam da do tada uživamo u njegovom “Pismu” i podsetimo se priča čitajući recimo Ožiljke i Zarijinu teskobu.

B.Veljović

Podeli

Exit mobile version