Naslovna Featured Istaknuto ZASTRAŠUJUĆE FOTOGRAFIJE! Otrovani psi i uništeno imanje u Izbicama

ZASTRAŠUJUĆE FOTOGRAFIJE! Otrovani psi i uništeno imanje u Izbicama

zastrasujuce-fotografije!-otrovani-psi-i-unisteno-imanje-u-izbicama

NOVI PAZAR – Nezapamćen nesvakidašnji vandalski čin desio se u mestu Izbice kraj Novog Pazara. Naime, na imanju Novopazarca E. M. koje poslednjih par godina koristi za periodični boravak porodice i prijatelja zasad nepoznato lice ili više njih otrovalo je dva psa koja su se tu nalazila i demolirala ogradu duž celog imanja, uništila stolove, klupe i desetine sadnica tuja i ukrasnog drveća.

Kako saznaje BTV, imanje se nalazi na državnoj parceli u delu Izbica gde nema nikakvih privatnih poseda u blizini. Jedan od meštana kaže, zadnja kuća od tog placa je udaljena tri i po kilometra, nikada sa tim čovekom nismo imali nijednu ružnu reč ili da kažemo da nam je neku štetu napravio evo tri godine već, čak u tom delu gde je on sada je njegovim trudom raščišćen put kuda prolazimo sa kravama i ne protinjemo se žbunjevima kao ranijih godina, čak je taj deo sada najlepši od cele doline jer je ostatak zatrpan smećem, otpadom na svakom koraku a on je u startu par kamiona smeća odatle očistio i uklonio, nama uopšte on ne smeta da sad neko kaže da je to u pitanju.

U telefonskom razgovoru sa vlasnikom E. M. nam je rečeno da je zatečen situacijom i prizorom koji je zatekao nakon dolaska na plac.

“Prosto ne mogu da verujem da se ovako nešto desilo. Ovakvo divljaštvo, vandalizam uraditi nekom ko nije nikom ovde trun nečega lošeg uradio godinama je mislim nezapamćen slučaj nadaleko. Šta su krivi psi, kome to ja smetam i kakav je razlog, ma ne postoji ništa. U celoj dolini sam ja samo ovde, ispred, iza mene kilometrima nema kuće, imanja ničijeg da nekom smetam na neki način… Plac je na državnoj parceli, nije ničija babovina pa ni moja, niti ću ja ovo da nosim bilo gde odavde, niti mogu… E sad ako neko misli da je jači od države i da upravlja njenim resursima, da odredjuje gde će ko da boravi neće moći. Dao Bog država ima zakone, institucije svoje i oni će odlučivati o svojoj svojini. Ovakvi kukolji što rade ovakve stvari očito ne shvataju da su prošla neka davna vremena zla kad je vladalo bezakonje i samovolja pojedinaca. Na kraju evo i da vam saopštim, da uopšte nemam predstavu, niti sumnju u bilo kog od meštana Izbica jer prosto niko ne može da me ubedi da ovako nešto može da uradi neki domaćin, porodičan čovek, poljoprivrednik poput njih.” – rekao je za BTV vlasnik imanja E. M.

Slučaj je prijavljen novopazarskoj policiji koja intenzivno traga za počiniocima ovog vandalskog čina.

Exit mobile version