Zašto Muamere nisi došao na dženazu žrtvama !?

Dženaza porodice Mujković je dženaza naše ljudskosti, merhameta i komšijskog haka. Najbolji prikaz našeg kompletnog hala u kojem se danas nalazimo je kampanja SPP-a, u tragediji i teškoj situaciji za cijeli narod oni prelazi sve granice normalnosti i ubiraju političke poene. Da su licemjerje i lažna etika odavno postali normalnost u određenim političkim grupacijama je nama svima odavno poznato, kao i svakodnevnica koju puno ne osuđujemo, ali nismo vidjeli na našem podneblju ovo što je ova politička grupacija sakupljena oko Muamera Zukorlića radila ovih dana.
Ponašanje SPP-a je naišlo na masovnu osudu naroda, ali interesantna činjenica je da se oni i dalje bave svojim politikanstvom. Organizirali su jučer protest, pritom nisu protestovali ispred MUP-a i Vatrogasne službe, nego ispred zgrade Lokalne samouprave. Zukorlić je sve vrijeme napadao političke protivnike, žrtve požara je pomenuo samo jednom, i to na kraju samog govora. Cijelo njegovo obraćanje se svelo samo na blaćenje Rasima Ljajića, Sulejmana Ugljanina i gradonačelnika, Nihada Biševca. Koliko je stvar otišla daleko od islama kod učesnika ovog protesta, sastavljena od bivših hodža (sada političara) i sadašnjih hodža (većina su radnici u privatiziranim preduzećima IZ), je i to da nisu proučili fatihu žrtvama požara.
Kulminacija degutantnosti se ogleda u tome da se danas nisu pojavili ovim žrtvama na dženazi !!!
Ovakvi postupci nisu jasni i pojmljivi zdravom razumu, ali ova politička garnitura je otišla korak dalje, i formirali su vojsku lažnih fb profila, i po direktivi preplavili socijalne mreže komentarima koji sadrže manipulativne optužbe protiv političkih protivnika. Profil ličnosti vlasnika tih FB profila je sastavljen većinom od aktivista i upošljenika profitabilnih preduzeća, u kojima je Muamer Zukorlić zakonski zastupnik, a Elma Elfić ovlašćeno lice. Okrivljuju Gradsku upravu za slabo opremanje vatrogasne službe u Novom Pazaru, a dobro znaju da to nije u nadleznosti Lokalne uprave, sve u cilju njima znanih zadnjih namjera, nepojmljiva je manipulacija u ovim trunucima. Krivci su, i nosiće breme za fitnu, da u teškom trenutku za cijeli grad i Sandžak, koriste situaciju za svoju političku promociju i djeluju samo u tom smjeru. To je za svaku osudu normalnog nestranačkog čovjeka. Sudac svim tim izazivačima fitne je samo Allah dž.š., i kod Njega će naći odgovarajuću kaznu.
A ne bismo da pišemo o krivici nadležnog Ministarstva za slabo opremanje Vatrogasne službe, dovoljno su rekli predstavnici Lokalne vlasti. Za samu tragediju smo svi krivi, cijeli grad, svi mi ponaosob, nismo vidjeli zato što smo davno izgubili merhamet bošnjački.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO