Zašto ćutite ?!

Već nekoliko dana se ne spušta prašina koju su podigli “Džudžo i kompanija” dozvolivši da se u Historiji za šesti razred protne katastrofalna greška i objavi kontroverzna slika Poslanika Muhammeda sallallahu alejhi ve sellem.

Ono je zaista za većinu muslimana uvreda i potvora i dosta njih se i oglasilo, ali nas čudi zašto nema oštrog reagovanja ovih islamskih zajednica u Srbiji ??? Pa ih pitamo… zašto ćutite ?!

Pitanje za mešihat IZ – Jel bilo šta preče od odbrane časti Poslanika sallallahu alejhi ve sellem? Jel mozda preče okupljanje oko fotelja ili okupljanje oko odbrane našeg Miljenika ? Zašto se organizovala protestna šetnja kad su ga vredjali u Danskoj, a kad ga vredjaju na našem kućnom pragu, onda se izdaje saopštenje od tri rečenice ? Jel to strahujete da ako osudite ovaj čin Džudža, da će vam Sulejman okrenuti ledja ? Na šta je spala ljubav prema Poslaniku sallallahu alejhi ve sellem, nije ni čudo da nam se sve ovo dešava…

Zašto Rijaset nije reagovao ?! Jel možda po vašem mišljenju ovo dozvoljeno i pohvalno ? Niti jednu jedinu rečenicu kritike niko nije uputio. I vi strahujete izgleda od Sulejmana…

Ovako gledano sa strane ispada da je zadovoljstvo Ugljanina preče od Allahovog zadovoljstva. E moje hodže… 

Vi ste trebali da upitate ove prestupnike, a ne mi. Vi od kojih mi trebamo da uzimamo znanje ste trebali da postavite sledeća pitanja:

“Zašto nam vrijeđate ono što najviše volimo poslije našeg Stvoritelja?

Da li ste vi to zavidni što mi njega imamo i što nam je uzor i što danas ima toliko njegovih sljedbenika, a vi ga ne nalazite u svojim životima i svojim religijama?

Da li ste ljubomorni na našu ljubav prema njemu plemenitom, dok iz vaših srca izbija mržnja i zavist prema ”vašim” uzorima?

Ili vam je ipak jako važan u životu, dok se toliko njime bavite i pokušavate na sve načine da ga omalovažite? Pa ako ste zavidni zbog njegovog uspjeha, ko vam to zabranjuje da ga slijedite i postanete jedni od njegovih uspješnih sljedbenika?
A ako ste ljubomorni na ovu uzajamnu ljubav Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, i njegovih sljedbenika, pa ko vam zabranjuje da i vi volite, to vam je bolje nego da mrzite.

A ako vam je važan u životu toliko da svako malo o njemu nešto pišete, crtate njegove karikature, pa sad i filmove snimate, onda ga upoznajte onako kako treba, gledajući kroz prizmu istine, nepristrasnosti i realnosti… Pogledajte u njegovu biografiju pa ćete vidjeti ko je u stvarnosti bio on: kako je opisan, kakvi su bili njegovi postupci, kakav je bio njegov govor, koliko je samo ljudima dobro želio i trudio se da dostavi istinu od Stvoritelja. I koji je bio njegov krajnji cilj?

Hmm… naizgled nevjerovatan cilj… Njegova želja bila je da svi ljudi povjeruju u njegovo poslanstvo i da padnu Allahu na sedždu, jer bi to značilo spas od vječne vatre Džehennema i utočište u prelijepom Džennetu za sve njih…

Da, dragi moji, to je bila njegova misija, to su bile njegove težnje, njegova nastojanja… da poduči ljudski rod kako da ispravno obožava Stvoritelja kako bi ih On Svojom milošću uveo u vječna uživanja… Znali su to dobro skoro svi nevjernici u njegovo vrijeme, ali nisu htjeli da ga prihvate njegov poziv i tako su vječni ahiret prodali za kratki i prolazni dunjaluk.

Zato, svi vi koji i dalje želite i nastojite da vrijeđate našeg poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, a samim tim i našu vjeru islam, onda se prije toga barem udostojite da saznate nešto više o njemu i sagledajte stvari realno i nepristrasno onakvim kakve jesu… Sigurni smo da onim iskrenim i dobronamjernim među vama nakon toga neće pasti na pamet da negativno misle, a kamoli da pišu o Muhammedu, Allahovom robu, Njegovom poslaniku, prvaku među ljudima, neka je na njega Allahov mir i blagoslov.”

I opet ću reći… E MOJE HODŽE…

U poznatom hadisu, kojeg prenosi Enes bin Malik radijallahu anhi, Allahov Poslanik sallallahu alejhi ve sellem kaže:
“Nijedan od vas neće biti vjernik sve dok mu ja ne budem draži od njegova roditelja, njegova djeteta i cijeloga svijeta.” (Buharija)
Poznata je priča Omera ibnul-Hattaba radijallahu anhu, koju prenosi ashab Abdullah bin Hišam radijallahu anhu: „Bili smo sa Allahovim Poslanikom sallallahu alejhi ve sellem, pa mu je Omer rekao: „Allahov Poslaniče! Zaista te više volim od svega drugog izuzev sebe.“ Na to je Allahov Poslanik sallallahu alejhi ve sellem  rekao: “Ne, tako mi Onoga u čijoj je ruci moj život, sve dok ti ni budem draži i od sebe samoga.”
Tada mu Omer reče: „Uistinu, ti si mi sada, tako mi Allaha, draži i od mene samoga!“
“Sada (je tvoja vjera potpuna), Omere”, rekao je Allahov Poslanik sallallahu alejhi ve sellem”
(Buharija)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO