Zasedao Savet za bezbednost grada, zaključeno da je bezbednosna situacija povoljna

Danas je održana sednica Saveta za bezbednost Grada Novog Pazara. Sednici, na kojoj je analizirano trenutno stanje bezbednosti na teritoriji grada pored predstavnika lokalne samouprave prisustvovali su i predstavnici PU u Novom Pazaru, Višeg, Osnovnog i prekršajnog suda, te Višeg i Osnovnog javnog tužilaštva. Prezentujući izveštaj, načelnik PU Novi Pazar Nermin Ljajić kazao je da se stanje bezbednosti može karakterisati kao zadovoljavajuće, te da u prva četiri meseca godine nije bilo događaja sa elementima nasilja u kojima je upotrebljeno hladno ili vatreno oružje, što bi uznemirilo javnost.

Poslednja dešavanja koja su uznemirila javnost izolovani su slučajevi koji spadaju u domen situacionih prekršaja i ne predstavljaju razlog za zabrinutost jer nije reč o obračunima lica iz kriminogene sredine. Ono što , međutim, zabrinjava jeste činjenica da u takvim prekšajima učestvuju mahom mladi ljudi, pa je shodno tome upućen apel roditeljima, obrazovnim institucijama, nevladinom sektoru kao i ostalima koji mogu doprineti edukaciji mladih u ovom pogledu.

Sa tim su se složili predstavnici sudova i tužilaštva, te političkih stranaka i odborničkih grupa koje su prisustvovale današnjoj sednici.

Istaknuto je da će u doglednom periodu biti angažovano 35 novih lica, odnosno policijskih službenika, što će, zaključeno je, doprineti višem stepenu bezbednosti i lakšem očuvanje iste.

Poručeno je da će policija i u narednom periodu nastaviti da obezbeđuje sigurnost svim građanima, a prvenstveno onemogućiti licima iz kriminogene sredine da slobodno šetaju ulicama.

Prisustvo policije biće pojačano na više punktova i lokacija u gradu, a ta aktivnost biće usmerena na kontrolu lica i vozila i objekata u kojima se okupljaju lica iz kriminogene sredine.

Predstavnici pravosudnih organa istakli su da su sudovi kadrovski dobro popunjeni, te da pravovremeno postupaju u svim predmetima.

Iz tužilaštava su kazali da sa policijom ostvaruju dobru saradnju kako institucionalnu, tako i na terenu što doprinosi stvaranju povoljne slike bezbednosti u gradu.

Senada Kalić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO