Naslovna Sandžak Novi Pazar Zasedalo Gradsko veće

Zasedalo Gradsko veće

Na dvadeset drugoj redovnoj sednici Gradskog veća, održanoj 24. oktobra 2013. godine, a  kojom je predsedavao gradaonačelnik, dr Meho Mahmutović,  usvojen je Nacrt odluke o izmeni Odluke o budžetu grada Novog Pazara  za tekuću godinu  i nacrt odluke o budžetu grada za predstojeću, 2014. godinu.

gradsko_vece_24.10.2013

Članovi Veća dali su saglasnost na  Nacrt odluke o dopuni Poslovnika Skupštine grada. Pred članovima Gradskog veća  našao se Nacrt izveštaja o radu Predškolske ustanove „Mladost“ za radnu 2012 /2013. kao i predlog plana rada za narednu kalendarsku godinu. Usvojen je predlog Nadzornog odbora  Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija“, za realizaciju projekta rešavanja problema vodosnabdevanja na području grada.

Na sednici je data  i saglasnost na zahtev Centra za socijalni rad  za odobrenje sredstava neophodnih u svrhu parternog uređenja Domskog odeljenja Gerontološkog centra. Članovi Gradskog veća dobili su informacije da je gradska uprava Novi Pazar uradila sve što je potrebno kako bi dve novoizgrađene škole mogle da počnu sa radom. Obavljen je tehnički prijem objekata i resornom ministastarstvu je prosleđena potrebna dokumentacija.

Sada se ,kako je istaknuto na ovoj sednici,  se čeka da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da zeleno svetlo i da  preduzmu zakonom propisane obaveze za puštanje škola.

Izvor: Informativno Odeljenje Novi Pazar

Exit mobile version