Zasađeno 21. drvo generacije u Gradskom parku

426

I ovogodišnji prvaci Novog Pazara dobili su svoje drvo generacije. To je već dvadesteprva generacija najmlađih đaka u ovom gradu koja ima svoje drvo u Gradskom parku.

Drvo će porasti, kao i ovi mališani, a ovakvi trenuci ostaće im, kažu, zauvek u sećanju. Za tu priliku mališani su pripremili i prigodan program, nakon što su svi zajedno učestvovali u sadnji svog stabla.

”Početak obeležavanja Dečije nedelje u Novom Pazaru vezuje se za osnivanje organizacije Prijatelji dece, koja je i ranije postojala ali pod drugim imenom”, kaže predsednica organizacije Prijatelji dece Farisa Fetahović.

Gradska čistoća će i ovoj generaciji prvaka pružiti svu potrebnu pomoć, kada je u pitanju održavanje njihovog stabla – kažu nadležni iz ovog preduzeća.

Ovu, kao i druge raznovrsne aktivnosti u okviru Dečije nedelje tradicionalno organizuju Prijatelji dece i Grad Novi Pazar.

Sreda će biti dan za sportske aktivnosti, četvrtak će biti posvećen inkluziji, a petak će biti u znaku Ulice otvorenog srca, prijema u Gradskoj upravi, ali i sumiranja rezultata, dodele zasluženih priznanja i nagrada.