BiH – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ne vidi razloga zbog kojih se muftija Zukorlić meša u dešavanja u BiH i zašto ga proziva.

Odgovarajući na pitanje novinara o navodima koje je obavio portal “Sandžak press” iz Novog Pazara da mu je Zukorlić uputio upozorenje, govoreći da će “odgovoriti Dodiku kad dođe u Bijeljinu, tako da više nikada progovoriti neće“, Dodik je pozvao Zukorlića da dođe u Banjaluku, pa da kaže šta ima.

Povodom tvrdnji Zukorlića pre nekoliko dana u Malmeu na osnivanju Bošnjačke nacionalne fondacije, reagujući na reči jednog od govornika na skupu koji je Dodika optužio za cepanje BiH, Dodik je naglasio da stoji iza svake svoje izjave u vezi sa BiH.

– BiH žele nasilno da izgrade i u toj funkciji su sada vidimo i muftija, i Mladen Ivanić i Mladen Bosić, i drugi. Po njima smo mi opozicija, remetilački faktor i meni je drago zbog toga, jer nismo izdajnici”, rekao je Dodik.

On je naglasio da onako kako Bošnjaci politički hoće BiH, to nije moguće, bez obzira da li je Milorad Dodik predsednik ili ne.

– Nikada neću dozvoliti da se smanji uloga Republike Srpske, a poveća BiH. Ne vjerujem u BiH, jer je ona promašeni međunarodni, politički i pravni projekat, rekao je Dodik.

On je istakao da BiH nije dobra ni Bošnjacima, jer ne osigurava život nikome ko ovdje živi i apsolutno ne vodi računa, čak ni da zaštiti domaću proizvodnju što se, kako je rekao, ponovo pokazalo i sada kada je riječ o situaciji sa proizvodnjom mleka.

1 KOMENTAR

  1. Muftija je izabrao Dodika da s njim polemiše s ciljem da mu Dodik posluži da se, naspram karakterno istovjetnom diktatorskom tipu, mesijanski promoviše kao mufti-multi: hodža, političar, dobrotvor, akademik,itd, bez kojeg ni sandžačke rijeke ne bi tekle kuda teku.

Comments are closed.