Zaratili Ugljanin i Džudžo?

Novi Pazar – Predsjednik SDA Sulejman Ugljanin i predsjednik BNV Esad Džudžević posvađali su se zbog novog predsjednika BNV ali i nosioca liste za izbore saznaje Sandžakhaber od izvora bliskog BNV.
Naime, Džužo je želeo da bude nosilac liste na izborima za nacionalni savjet ali Ugljanin to nije dozvolio jer je želeo on da bude i nosilac liste i predsjednik Vijeća Bošnjaka.
Otud ne čudi Džudžova skorašnja izjava o njegovom mogućem učešću na izborima za nacionalni savjet kada je rekao “vidjećemo”.
To Džudžovo “vidjećemo” znači da ukoliko se ne izmire a postoji inicijativa za njihovo pomirenje on će na izbore izaći sa svojom listom tvrdi naš izvor koji ne krije simpatije prema Džudži jer je “on zaslužan za pomak u vođenju vijeća”.
“Od kada je Džudžo predsjednik Vijeća bosanski jezik uvodi se u škole, otpočela je i rehabilitacija znamenitih Bošnjaka kao i mnogi drugi projekti važni za Bošnjake”.

Izvor dodaje i da je Ugljanin samo kočio proces rehabilitacije Aćif Efendije dok je bio ministar kada je dobio packe od Vučića zbog prisustva na otkrivanju table.

Da je ova tvrdnja tačna govori i izjava predsednika Višeg suda u Novom Pazaru Miroljuba Vujovića koji je ranije izjavio da je povlačenje predloga za rehabilitaciju upravnika grada za vreme Drugog svetskog rata Aćifa Hadžiahmetovića Bljute 3. septembra tražio ovlašćeni punomoćnik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) u tehničkom mandatu Esad Duljević.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO