Novi Pazar – Predsjednik SDA Sulejman Ugljanin i predsjednik BNV Esad Džudžević posvađali su se zbog novog predsjednika BNV ali i nosioca liste za izbore saznaje Sandžakhaber od izvora bliskog BNV.
Naime, Džužo je želeo da bude nosilac liste na izborima za nacionalni savjet ali Ugljanin to nije dozvolio jer je želeo on da bude i nosilac liste i predsjednik Vijeća Bošnjaka.
Otud ne čudi Džudžova skorašnja izjava o njegovom mogućem učešću na izborima za nacionalni savjet kada je rekao “vidjećemo”.
To Džudžovo “vidjećemo” znači da ukoliko se ne izmire a postoji inicijativa za njihovo pomirenje on će na izbore izaći sa svojom listom tvrdi naš izvor koji ne krije simpatije prema Džudži jer je “on zaslužan za pomak u vođenju vijeća”.
“Od kada je Džudžo predsjednik Vijeća bosanski jezik uvodi se u škole, otpočela je i rehabilitacija znamenitih Bošnjaka kao i mnogi drugi projekti važni za Bošnjake”.

Izvor dodaje i da je Ugljanin samo kočio proces rehabilitacije Aćif Efendije dok je bio ministar kada je dobio packe od Vučića zbog prisustva na otkrivanju table.

Da je ova tvrdnja tačna govori i izjava predsednika Višeg suda u Novom Pazaru Miroljuba Vujovića koji je ranije izjavio da je povlačenje predloga za rehabilitaciju upravnika grada za vreme Drugog svetskog rata Aćifa Hadžiahmetovića Bljute 3. septembra tražio ovlašćeni punomoćnik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) u tehničkom mandatu Esad Duljević.

5 KOMENTARA

  1. Dzudzo je ucinio vise za ovih par godina za Bosnjake nego Ugljanin za 20 godina bavljenja politikom, Suljo je gledao samo svoje interese i nekolicine najblizih mu saradnika, zato i ne cudi sto zeli da ugrabi fotelju BNV jer su mu se ostale “izmakle” !

  2. osim pojedinih ispada Dzudzo je mngoo bolji za tu funkciju od Sulja koji nikada nije uradio nista a samo ide okolo i prica.

  3. Aman ljudi, Sulejman je ostao bez banke, ovo mu je odlican paravan za finansiranje stranackih radnji, Dzudzu je zamereno jer nije nikada dao banku za Suljove kriminalne radnje i sada ga Suljo kaznjava, jednostavno tamo posten ne moze i tacka, morate mislit Suljovom glavom i tacka!!

  4. Izmedju dva zla Dzuda licno neznam zato mu se izvinjavam ali Sulju sam nazalost i slusao kako brblja i gledao kako prijeti sa zakrvavljenim očima ali posle toga bezi za Tursku mada sam ga gledao sa olosima-telohraniteljima-lopovima kako se sepura po njemackoj i 20 godina radi samo za sebe i svoj dzep pouzdano znam . Moj izbor je Dzudu

  5. Cuj ovoga,kaze….Sulejamn je ostao bez banke….hahahaha. A SULTAN SULEJMAN smao do 3 poslanika na racun stranke svaki mjesec dobija po 15.000 evra,a on jado veli…ostao bez banke….hahahahahaaa. Nikada SULTAN SANDZAKA ne moze ostati bez banke,jer SULTANS ANDZAKA JE SULTAN SANDZAKA…

Comments are closed.