Zaplenjena kompletna laboratorija za uzgoj marihuane (FOTO)

GRADINA – Carini su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina zaplenili profesionalnu opremu za uzgajanje marihuane u laboratorijskim uslovima, kao i manje količine različitih narkotika.

Prekršaj je otkriven prilikom kontrole „audija“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su ka Turskoj putovala trojica muškaraca turskog porekla, jedan sa holandskim, drugi sa nemačkim, a treći sa turskim pasošem, saopštila je Uprava carina.

Carinici su kod 41-godišnjeg vozača automobila u džepu pantalona koje je imao na sebi pronašli veću kesicu sa tri manje u kojima su se nalazili različiti narkotici.

U jednoj kesici je bilo 55 tableta zelene boje sa likom crtanog junaka Sunđer Boba, za koje se kasnije ispostavilo da je reč o ekstaziju. Druga kesica sadržala je grumen presovanog hašiša, dok se u trećoj nalazila manja količina marihuane.

Carinici su u prtljažniku, ispod torbi sa garderobom, pronašli novu profesionalnu opremu i preparate za uzgajanje marihuane u laboratorijskim uslovima.

Ispod kofera i torbi bile su spakovane kutije sa 30 reflektujućih panela, sijalica i pretvarača električne energije.

Među opremom su pronađeni i tajmer sklopka, digitalni merač vlažnosti vazduha i nekoliko litara sredstava za prihranjivanje biljaka.

Policija i tužilaštvo preuzeli su u dalju nadležnost vozača, automobil, kao i pronađene narkotike i opremu za uzgoj marihuane.

indeksonline.rs/Foto:Uprava carine

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO