ZAPLENA NA ŠPILJANIMA: Garderoba milionske vrednosti u toaletu autobusa (FOTO)

NOVI PAZAR – Carinici su u saradnji sa policijom 28. juna 2021. godine, oko 2 sata iza ponoći, na graničnom prelazu Špiljani prema Republici Crnoj Gori, otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja garderobe originalnih brendova čija je vrednost procenjena na preko 1,2 miliona dinara.

Firmirana garderoba velike vrednosti otkrivena je kada je na prelaz posle ponoći stigao autobus budvanskih registarskih oznaka kojim je upravljao 35- godišnji državljanin Crne Gore.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, rekao je da sem nekoliko praznih kutija od cipela koje je smestio u prtljažnik autobusa, nema ništa drugo da prijavi.

Međutim, usledila je detaljna kontrola koja je pokazala da to nije tačno. Naime, carinici su ubrzo u toaletu autobusa pronašli skrivenu torbu punu garderobe poznatih brendova na kojoj su se još nalazile etikete sa cenama.

U skrivenoj torbi našlo se čak 23 komada raznih odevnih predmeta i obuće, među kojima su ubedljivo najskuplje dve haljine marki ”Loewe” od 1.900 evra i ”Paco Rabanne” od 1.250 evra, kao i čizme ”Stella McCartney” od 795 evra.

Upitan otkud torba sa firmiranom garderobom u toaletu, vozač autobusa je rekao da je od poznanika iz Beograda preuzeo torbu na prevoz do Crne Gore, ali da nije proveravao šta se u njoj nalazi, jer mu je rečeno da se radi o ”nekoj garderobi”.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, a garderoba je privremeno zadržana do njegovog okončanja.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO