NOVI PAZAR – Nakon 54 dana pojačane aktivnosti u saradnji sa novopazarskom policijom, pripadnici Žandarmerije okončali su svoj angažman u Novom Pazaru.

Žandarmerija je u ovaj grad stigla nakon posete ministra policije Aleksandra Vulina, koji je 17. decembra, nakon pucnjave u centru grada i najavio pojačano prisustvo snaga bezbednosti na ulicama Novog Pazara.

Dva dana ranije, 15. decembra, u pucnjavi ispred zgrade Policijske uprave u Novom Pazaru, povređeno je dvoje ljudi, a policija je, kako je istog dana saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, uhapsila osumnjičenog.

Na novopazarskim ulicama je od danas pojačana aktivnost lokalne policije. Oni operativno i preventivno rade na ulicama i sprovode poverene zadatke u cilju zastite građana i imovine.

Prema našim saznanjima, ovakve mere naši državni organi su uveli kako bi sprečili nasilje na ulicama, pre svega ubistva i ranjavanja. Pored toga, kontrolom se proverava i da li je neko od njih naoružan, ima li narkotike.

Policija je u proteklih nekoliko nedelja pronašla više komada vatrenog i hladnog oružja, kao i određeni broj municije, a zbog nepoštovanja epidemioloških mjera ispraženjeno je na desetine kafića i restorana.

Večerašnjom akcijom stavljen je akcenat na lica iz kriminogene sredine, a prema informacijama do kojih smo mi došli, pojačane kontrole policije će trajati 24 sata dnevno.

Pojačano prisustvo uniformisanih pripadnika Policijske uprave Novi Pazar treba da obezbedi potpunu sigurnost građana.

indeksonline.rs