Naslovna Featured Istaknuto Zamjenica šefa Misije OEBS sa saradnicima posjetila BNV

Zamjenica šefa Misije OEBS sa saradnicima posjetila BNV

zamjenica-sefa-misije-oebs-sa-saradnicima-posjetila-bnv

Zamjenica šefa Misije OEBS, Sara Groen sa saradnicima, posjetila je danas Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom se susrela sa rukovodstvom Vijeća.

Predsjednica Vijeća, dr. Jasmina Curić, upoznala je gospođu Groen sa nadležnostima i aktivnostima Bošnjačkog nacionalnog vijeća kao i sa zakonodavstvom u okviru kojeg se rješava manjinsko pitanje, te sa izazovima sa kojima se bošnjačko stanovništvo i Bošnjačko nacionalno vijeće bori na ovim prostorima.

Na sastanku se posebno razgovaralo o obrazovanju Bošnjaka u Srbiji na maternjem, bosanskom jeziku kao i o popisu stanovništva koji će se realizovati 2022. godine.

Delegaciju Misije OEBS činili su Vasil Genčev, službenik za politička pitanja, Zuzana Pavlikova, savetnica za pitanja nacionalnih manjina, Mikaela Turman, menadžerka projekta Misije OEBS za Novi Pazar i Almir Vučelj, saradnik na projektu.

Ispred Vijeća sastanku su pored predsjednice prisustvovali i prof. dr. Fahrudin Mavrić, predsjednik Izvršnog odbora i Elvir Eminbegović, potpredsjednik Izvršnog odbora Vijeća.

Podeli

Exit mobile version