Zakopan živ! Pogledajte njegovo iskustvo iz mezara

Arapski princ iz Ujedinjeni Arapskih Emirata pristao je da, za potrebe jedne televizijske emisije, provede 20 minuta u mezaru – muslimanskom grobu.
Umotanog u tradicionalni beli čaršaf, muškarci su ga spustili u grob i prekrili pločom, a potom očitali i molitvu. Dvadeset minuta kasnije, autor emisije pomogao je princu da izađe iz groba. Princ ga je zagrlio pričavši šta je doživeo u mezaru, uplakan i vidno uzrujan.

Pročitajte kako je tekao njihov razgovor, a pogledajte i snimak emisije.

Autor: Podaren ti je novi život, to je blagodat od tvoga Gospodara.

Princ: Hvala Alahu.

Autor: Oprobao si smrt na 20 minuta.

Princ: Nisam mogao ni da zamislim da je život ovako kratak. Život je istina, ali i smrt je istina.

Autor: Kada si stavljen u grob, šta ti je prvo palo na pamet?

Princ: Prvo što mi je palo na pamet jeste moj odnos prema Alahu i odnos prema porodici, deci i drugim ljudima. Kako sam postupao prema njima i šta bi promenio u svom odnosu. Ovo iskustvo je bilo nezaboravno. Podsećanje koje mi nije vratilo samo uspomene, nego mi je pomoglo da iznova uredim svoj život. Slava Bogu, ne mogu da verujem da je nekoliko minuta „smrti“ ovako delovalo na mene. Jednostavan primer kako ljude podsetiti na smrt, ali ne smrt kao kraj, nego početak novog života. Mnogi ljudi se boje smrti, međutim, ja mislim da je smrt pouka, da nas uči ispravnom životu, da nas vraća na pravi put. Ja sada, ponovo imam telo i dušu i Alah je, mom telu i duši, dao još jednu šansu. Dao mi je šansu da se vratim, radim, privređujem i stičem do zadnjeg momenta, kako bi bio spreman za susret sa svojim Gospodarom, kada anđeli dođu po moju dušu. Sada imam dušu, imam telo, imam mnoge blagodati. Obećavam da ću se promeniti. Možda budem živeo nekoliko minuta, dana, meseci ili godina, ali obećavam, za Božiju volju, da ću se popraviti i promeniti svoj život na bolje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO