Naslovna Vijesti Politika Zakazana sednica Skupštine za 1. februar, upitno njeno održavanje

Zakazana sednica Skupštine za 1. februar, upitno njeno održavanje

zakazana-sednica-skupstine-za-1.-februar,-upitno-njeno-odrzavanje

Politika Vesti  Zakazana sednica Skupštine za 1. februar, upitno njeno održavanje 27/01/202327/01/202347 Views Sednica Skupštine Novog Pazara zakazana je za sredu, 1. februar, rekao je Radio televiziji Novi Pazar zamenik predsednice Skupštine, Albin Šabotić. On je kazao da je ispoštovan Zakon o lokalnoj samoupravi i Poslovnik o radu Skupštine, pa je u roku od sedam dana zakazana sednica.

Šaboić je rekao da je Skupština zakazana na zahtev jedne trećine odbornika opozicije koju čine SDA Sandžaka i SPP, a da je za njeno zakazivanje bilo potrebno da se ispoštuju određene zakonske procedure i Poslovnik o radu Skupštine.

“Zakazaivanje sednice Skupštine nikada nije bilo dovedeno u pitanje. Mi smo je zakazali prema Poslovniku, a to znači da od dana podnošenja zahteva ona se mora zakazati u roku od sedam, a održati u roku od 15 dana”, rekao je Šabotić.

Iako je zakazana za 1. februar, održavanje sednice upitno je zbog nedostatka kvoruma, odnosno većine od ukupnog broja odbornika u Skupštini.

“Jedan od prvih uslova koji se mora ispoštovati je kvorum. Mi smo razgovarali sa odborničkim grupama ‘Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić’ i ‘Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu’. Oni su jasno rekli da neće prisustvovati toj sednici Skupštine. Mi smo odborničkim grupama koje su podnele zahtev kazali da odbornici dve liste sa kojima smo razgovarali neće prisustvovati sednici. Zamolili smo ih da se sednica odloži i da se ta tačka delegira na sledećoj redovnoj sednici. Oni nisu odgovorili na taj zahtev, samim tim mi smo je zakazali ali je održavanje sednice pod znakom pitanja jer kvoruma nema, ako se nešto ne promeni do dana održavanja, ona neće moći ni da počne”, kazao je Šabotić.

Ako ne dođe do održavanja sednice loklanog parlamenta, zahtev opozicije, a u vezi sa poslednjim poplavama, naći će se na dnevnom redu prve redovne sednice Skupštine, kazao je Šabotić.

“Ta tačka će se naći na sledećoj redovnoj sednici Skupštine Novog Pazara, što je prema mom mišljenju sasvim ispravno. Tako se daje vremena službama koje su radile da sastave izveštaj koji će sadržati sve elemente šta se radilo na prevenciji i sanaciji. Tri dana nakon poplava nije moguće sastaviti takav izveštaj. U toku su prijave građana o nastaloj šteti. Smatram da je sasvim ispravno da tog izveštaja bude i procena štete, procenjena šteta će biti pokazatelj koliko su preduzete mere bile uspešne ili nisu. Ako to nemamo o čemu ćemo govoriti na sednici Skupštine”, kazao je Šabotić.

 

Podeli

Exit mobile version