Naslovna Featured Istaknuto Zajedno do rješenja saobraćajne gužve

Zajedno do rješenja saobraćajne gužve

Predstavnici Grada Novog Pazara, stručnjaci iz Instituta za puteve, arhitekte, rezličiti urbanistički eksperti, inženjeri i ljudi koji se bave saobraćajem održali su zajednički inicijalni sastanak na kome su predstavljena moguća rješenja za izmeštanje saobraćaja iz gradskog jezgra. Nacrt preliminarnih rješenja dao je Institut za puteve Republike Srbije sa ciljem da se u narednom periodu radi na njihovom unapređenju i dopunama.

Ideja je da se ovim sastankom u Gradskoj upravi započnu razgovori, koriguju postojeće ideje, a sve u cilju unapređenja saobraćajne infrstrukture i rejšavanja saobraćajnih problema u centru grada. Stručnjaci iz najveće projektantske dražavne kuće iz ove oblasti, Instituta za puteve, i do sada pružali podršku Gradu u pripremi projekata , a na ovom sastanku su predstavili preliminarana rješenja koja prikazuju moguće načine izmještanja saobraćaja iz gradskog jezgra, čime bi se riješili problemi sa zastojima na ulicama. Nacrtima je, pored ostalog, obuhvaćen pojas magistralnog puta, od Banjske petlje do Karahodžića Ćuprije, zatim preko Lukoil pumpe, Hakovog Hana do veze sa obilaznicom oko Novog Pazara.

“Svaka pomoć je dobrodošla. Svi stručnjaci inženjeri, arhitekte, koji žive u gradu mogu da se jave da daju svoj doprinos i ideje, koje će biti razmotrene”, rekao je prvi čovek grada Nihat Biševac.

Savetnik u Koridorima Srbije Edib Dedeić kaže da su predložena tri potencijalna rješenja za saobraćaj u gradu.

“Sledi period diskusije, koja traje tri do četiri nedelje, kada će svi moći da kažu svoja zapažanja i komentare. Nakon toga ćemo imati neku sliku projektnog zadatka i krenuli bi u izradu nekog idejnog rješenja”, rekao je Dedeić.

Jedan od detalja koji se vidi na predstavljenim nacrtima rješenja jeste novi kružni tok koji bi se mogao naći na mjestu današnjeg pješačkog mosta u samom centru grada ispred Gradske uprave

Exit mobile version