Zajednički rad: Beogradski lekari operišu u Novom Pazaru

Još jedan složen hirurški zahvat uspješno je obavljen u novopazarskoj Opštoj bolnici. Operisali su zajedno ovdašnji ljekari sa kolegama iz Beograda, saradnja sa stručnjacima iz Beograda dio je potpisanih Sporazuma o unapeđenju zdravstvene zaštite u ovom gradu.

Pacijentkinji sa teškom gangrenom crijeva sa upalom trbušne maramice život su savjesnim, kvalitetnim liječenjem i obavljenom složenom operacijom spasili naši ljekari, tvrdi jedan od najboljih srbijanskih hirurga, prof. dr Vladimir Đukić. Danas je profesor Đukić u našoj bolnici kod iste pacijentkinje, uz asistenciji ovdašnjih hirurga uspješno obavio još jedan težak hirurški zahvat, rekonstrukciju tankog i debelog crijeva.

Od izutenog je značaja za pacijente da se srednje teške i složenije operacije obavljaju u Novom Pazaru, umjesto da se pacijenti upućuju za Kragujevac ili Beograd. Direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović kaže da su ciljevi veliki, što je najvažnije, sa poslom se krenulo a da se nije dugo čekalo, rezultati su zadovoljni pacijenti i ljekari koji stiču nova znanja i vještine.

Direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović istakao je da je ovo još jedna potvrda opravdanosti potpisanog Sporazuma, kada je u pitanju unapređenje zdravstvene zaštite stanovništva.

Aktivna saradnja sa zdravstvenim centirma, kako najavljuju iz Opšte bolnice, biće nasatavljena i ubuduće, sve u cilju unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga .

A. Ni.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO