Zahvalnost herojima koji brinu o higijeni

Predstavnici humanitarne organizacije ”Put sredine” danas su obišli JKP ”Gradska čistoća” i tom prilikom radnicima uručili pakete. Cilj je, kažu, da na ovaj način zahvale ljudima koji brinu o čistoći i higijeni grada. Reč je o drugoj ovakvoj akciji, a iz ”Puta sredine” najavljuju da će ih biti i ubuduće kroz koje će uključiti i ekološku sekciju te organizacije.

Pakete sa osnovnim životnim potrepštinama  danas je dobilo 70 radnika Čistoće. U prvoj akciji ”Puta sredine” podeljeno je 100.

Činjenica da su vidljivi rezultati njihovog rada i truda,  koji svakodnevno ulažu da grad održe čistim, radnike tog komunalnog preduzeća ipak najviše raduje. Naročito one čiji radni staž se meri decenijama.

Predstavnik HO ”Put sredine” Jasmin Smajović kazao je da je cilj akcije pružanje pomoći, posebno u vremenu pandemije.

”Hteli smo da iskažemo našu solidarnost sa njima i  da im pomognemo u ovom teškom vremenu. Imali smo još jednu akciju pre dva meseca kada smo takođe obišli ovo preduzeće. Želja nam je da učestvujemo u pomoći našim sugrađanima.  Nadam se da će naš humanitarni sektor, kao i ekološki izaći u susret našem komunalnom preduzeću  i da će i u naredim akcijama pomoći ovo preduzeće jer  mi imamo i ekološki sektor koji pomaže na održavanju.”

Ova , ali i sve prethodne akcije, sprovedena je zahvaljujući brojnim donatorima koji, uprkos opštem teškom stanju, obezbeđuju sredstva.

Redovnim izmirivanjem obaveza prema Čistoći njenim radnicima u mnogome bi pomogli i građani, kaže direktor tog javnog komunalnog preduzeća Armin Mehović.

” Ovakve akcije uvek dobro dođu, jer mi imamo takvu situaciju sa velikim dugovanjima od strane građana prema našem preduzeću. Ovom prilikom želim da apelujem da izmiruju svoje obaveze jer je prvenstveno veliki sevap platiti i vodu i odnošenje smeća. Jer ukoliko imamo novca za neke druge komoditete verujem da je najvažnije da najpre izmirujemo ove obaveze. To će značiti preduzeću, a prvenstveno ovim ljudima” kazao je Mehović.

Senada Kalić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO