Zadržane poštanske pošiljke zbog sumnje da sadrže različite opijate

FOTO TANJUG/MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA/bs BEOGRAD – Carinski službenici su prilikom kontrole na carinsko-poštanskim ispostavama u Novom Sadu otkrili i zadržali više pošiljaka zbog sumnje da sadrže različite opijate, saopštila je danas Uprava carina.

U čak šest pošiljaka na carinskoj ispostavi Pošta Novi Sad 21. oktobra su pronađene sumnjive supstance, koje je spektrometarski uređaj označio kao narkotike.

U pošiljkama pristiglim iz Holandije, Kine, Španije, Hrvatske, SAD i Velike Britanije pronađena su originalna pakovanja i špric sa tečnim micelijumom psihoaktivnih pečuraka, kesice semenki marihuane, psihoaktivni gel ”Lisdexamfetamine”, epruvete smolaste tečnosti i kesice sasušene biljne supstance ”CBD”, kao i kesica belog praha koji je priručnom analizom odreagovao na supstancu ”Mexedrone”, navedeno je u saopštenju.

Nekoliko dana ranije je i u jednoj od pošiljaka pristiglih na carinsku ispostavu Pošta Beograd pronađeno više od 100 tableta sive boje u obliku glave sove, kao i pet kasica sa belim prahom, braon grumenjem i kristalnom materijom, za koje se sumnja da je reč o narkoticima.

Sporne pošiljke predate su u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO