Zabrana kretanja plovila velike snage na jezeru Gazivode

NOVI PAZAR/TUTIN – U Gradskoj upravi održan je sastanak predstavnika Lučke kapetanije iz Velikog gradišta sa gradonačelnikom Novog Pazara i saradnicima, predstavnicima opštine Tutin, ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnicima ribolovačkih udruženja a u vezi sa odlukom o zabrani kretanja plovila velike snage na jezeru Gazivode ali i o donošenju odluke o registraciji splavova na istom jezeru.

Grad Novi Pazar doneo je još početkom protekle godine odluku o zabrani korišćenja glisera, motornih čamaca i skutera, i svih plovila jače snage na jezeru Gazivode, ali odluka nije počela sa primenom jer je pandemija korona virusa sve stopirala. Na današnjem sastanku kome su prisustvoali i predstavnici opštine Tutin dogovoren je početak primene ove odluke.

Predstavnici Lučke kapetanije iz Velikog gradišta upoznali su danas domaćine i da je potrebno doneti nove odluke, posebno one koje se odnose na registraciju splavova i ostalih plovnih objekata.

Prema zvaničnim podacima Lučke kapetanije iz Velikog gradišta kome pripada jezero Gazivode, samo su dva skutera registrovana kod njih, dok je 50 lica položilo i dobilo dozvole za skutere i čamce.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO