Naslovna Sandžak Novi Pazar Zaboravili krađu u Tutinu: Fehratovićevi zbog “funkcija” pogazili riječ! (video)

Zaboravili krađu u Tutinu: Fehratovićevi zbog “funkcija” pogazili riječ! (video)

Novi Pazar — Lista Za Bošnjake, Sandžak i muftiju, bliska muftiji Muameru Zukorliću, spremna je na saradnju sa Listom za bošnjačko jedinstvo Sulejmana Ugljanina u BNV.

 

Lista Za Bošnjake, Sandžak i muftiju je spremna, kako navode u saopštenju, za preuzimanje odgovornosti u organima i telima Bošnjačkog nacionalnog veća.

“Mi smo spremni podržati okupljanje obe liste u Veću oko obostrano prihvatljivog programa koji bi vodio do ostvarivanja pune slobode i prava Bošnjaka i afrimacije bošnjačkog nacionalnog identiteta te ostvarivanja nacionalnog jedinstva. Takav program sprovodili bi prevashodno stručni kadrovi u organima i telima vijeća koje bi predložile obe liste”, navodi se u saopštenju.

Lista Za Bošnjake, Sandžak i muftiju nije spremna, kako se navodi, da ulazi u partnerstvo u Veću koje bi imalo za cilj podelu funkcija i privilegija.

“Verujemo da je ostvarivanje nacionalnog jedinstva u veću, a potom u nacionalnom korpusu, moguće isključivo okupljanjem oko zajedničkih vrednosti, a nipošto partikularnih interesa”, navodi se u saopštenju.

Bošnjačko nacionalno veće je nedavno konstituisano, a Lista za Bošnjake, Sandžak i muftiju osvojila je 16 mesta u tom telu.

Exit mobile version