Naslovna Featured Istaknuto Za vikend u Beogradu vakcinacija privrednika iz regiona

Za vikend u Beogradu vakcinacija privrednika iz regiona

za-vikend-u-beogradu-vakcinacija-privrednika-iz-regiona

U Beogradu će u subotu i nedelju biti organizovana vakcinacija za privrednike i njihove zaposlene iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i Kosova koji žele zaštitu od koronavirusa, najavila je Privredna komora Srbije.

PKS je u saradnji sa Vladom Srbije organizovala imunizaciju više hiljada privrednika i zaposlenih u kompanijama u regionu, a za vikend je obzbedjeno 10.000 vakcina.

Predsednik Privredne komore Severne Makedonije Branko Azeski je potvrdio da će privrednici iz te zemlje doputovati u Beograd na vakcinaciju.

„Spska prestonica biće centar u kojem će se okupljati poslovna elita iz regiona. Intenzivna aktivnost se sprovodi u okviru Privredne komore kako bi se izvršio najbolji mogući odabir poslovnih ljudi čiji su poslovi nužno povezani sa putovanjem, kretanjem i kontaktima sa mnogim ljudima“, rekao je Azeski.

Građani Severne Makedonije koji su se preko portala eUprave prijavili za vakcinaciju protiv kovida-19 u Srbiji pozvani su da prime vakcinu tokom predstojećeg vikenda.

Kako prenosi izveštač Bete, pozvani su da u subotu ili nedelju prime vakcinu AstraZeneka na Beogardskom sajmu, bez obzira koji su grad i koju vakcinu odabrali u elektronskoj prijavi.

Predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići saopštio je da je ta privredna komora odbila da učestvuje u vakcinaciji privrednika sa Kosova u Srbiji.

Izvor: N1

Autor:Beta

Exit mobile version