Naslovna Featured Istaknuto Za sutra zakazano ročište između Medžlisa IZ u Srbiji i porodice Dugopoljac

Za sutra zakazano ročište između Medžlisa IZ u Srbiji i porodice Dugopoljac

za-sutra-zakazano-rociste-izmedju-medzlisa-iz-u-srbiji-i-porodice-dugopoljac

NOVI PAZAR – Ročište u parničnom postupku između Medžlisa Islamske zajednice u Srbiji i porodice Dugopoljac povodom utvrđivanja vlasništva nad zemljištem ispod porušene berbernice u Prvomajskoj zakazano је za sutra. Podsećamo, pomenuti objekat porušen je u februaru prošle godine,a to je kako je kasnije saopštio mešihat, učinila njihova građevinska služba.

Ramiz Dugopoljac ovde je, bez problema radio skoro 45 godina. Rušenje berbernice u Staroj čaršiji obavljeno, pre godinu dana, rano ujutru po nalogu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, a pod izgovorom da je reč o nelegalno podignutom objektu na vakufskom zemljištu. Za lokal koji je, kako je pre godinu dana izjavio Ramiz Dugopoljac, kupio njegov otac i koji se sada vodi na njega, uredno je plaćao porez i dažbine.

Pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru vodi se spor o određivanju vlasništva nad zemljištem ispod objekta. Početkom marta prošle godine bilo je zakazano pripremno ročište, koje je tada odloženo i zakazano za 30. mart, a zbog vanrednog stanja nije održano. Novo ročište zakazano je za sutra u 10 sati. Dugopoljac nam je, u telefonskom razgovoru rekao, da očekuje da će presuda biti doneta u njegovu korist, te tvrdi da je zakon na njegovoj strani.

Podsećamo, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda držalac parcele na kojoj se nalazila porušena berbernica je IZ u Srbiji – muftijstvo sandžačko, dok je kao vlasnik lokala upisan Ramiz Dugopoljac.

Exit mobile version