ZA SLIKU SA VUČIĆEM SVE MOŽE! U Sandžaku pljuje Jusufspahiće, za Dodika je govorio najgrđe riječi! Zukorlić pogazio principe i izdao čak i sebe!

Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić iz dana u dan šokira njegove najvjernije pristalice svojevrsnom prosrpskom politikom u Beogradu.

Njegov najnovi gaf je prisustvo akademiji povodom obilježavanja 40 godina Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” čiji je direktor najbliži saradnik i lični ljekar Vojislava Šešelja, dr. Milovan Bojić.

Zukorlić je sa samim “kremom” srpskih nacionalista u stavu mirno pozdravio srpsku himnu “Bože pravde”.

Skupu su uz Šešelja i srpskog patrijarha Irineja prisustvovali i predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik ali i cijela poslanička grupa srpskih radikala.

Na fotografijama se vidi prisustvo i Samira Tandira, potpredsjednika SPP-a.

Ko je Bojić?

U politiku ulazi kao predjsednik opštinskog odbora SPS-a na Vračaru. No, po samom osnivanju Jugoslovenske levice, on prelazi u tabor Mirjane Marković i tu ostaje do samog kraja. Na republičkim izborima 1997. izabran je za poslanika kao nosilac liste SPS-JUL-ND za izbornu jedinicu Voždovac i kao takav postaje šef poslaničke grupe JUL-a.

U martu 1998. postaje potpredsjednik Vlade Srbije, a od jula 2000. i ministar zdravlja. Iako član JUL-a, bila je primjetna njegova bliskost sa liderom SRS Vojislavom Šešeljem, također potpredsjednikom u Vladi Mirka Marjanovića. Tandem je bio više nego efektan: zajedno su kumovali onom zakonu o informisanju i onom zakonu o Univerzitetu, zajedno su optuživali, blatili i napadali.

Kao lični ljekar Vojislava Šešelja, odnosno šef njegovog ljekarskog tima, odlazio je u Hag dok je Šešelj bio u Sheveningenu, a brigu o njegovom zdravlju nastavio je i po dolasku lidera SRS u Srbiju.

Nakon Šešeljevog povratka iz Haga postao je član i visoki funkcioner Srpske radikalne stranke. O tome kako je Bojić od “julovca” postao radikal, ispričao je Vojislav Šešelj: “Bili smo u Banjaluci na predstavljanju predsjedničkog kandidata Nikole Poplašena i nakon toga smo opkoljeni, a okupatori Britanci iz Unprofora su me proterali. Svi iz delegacije su odlučili da se vrate sa mnom. Kad smo stigli u Bijeljinu, sjetio sam se da je tu najbolji burek na ovim prostorima. Stali smo u pola četiri ujutru, kupili burek, stavili novine na haubu automobila i jeli dok su helikopteri UN iznad nas brujali. Bojić je zbog toga odlučio da uđe u SRS.”

sandzacke.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO