Za razvoj poljoprivrede novopazarskog kraja izdvojeno 20 miliona

Održana je redovna godišnja Skupština Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja .

Jedna od tačaka dnevnog reda bio je plan rada za narednu godinu i budžet koji je ove godine 20 miliona, a biće utrošen za ravoj poljoprivrede novopazarskog kraja.

Delegati Skupštine, predstavnici poljoprivrednih udruženja, usvojili su izveštaj o radu za proteklu godinu, kao i planove i programe rada za tekuću. Na Skupštini je zaključeno da je i 2022.godina bila uspešna za ovdašnje poljoprivrednike.

Poljoprprivrednici Novog Pazara su i prošle godine ostvarili veliku dobit. Istim intezitetom biće nastavljeno i ove godine, kada će iz budžeta Grada Novog Pazara biti izdvojeno 20 miliona dinara.

Novi Pazar je jedan od retkih gradova u okruženju koji poljoprivrednike direktno podržava. Ove godine izdvojeno je 20 miliona dinara, a Kroz partnerstvo grada Novog Pazara i Fondacije Ana i Vlade Divac, obezbeđena su podsticajna sredstva u ukupnom iznosu od 6 miliona dinara, namenjena razvoju poljoprivredne i prehrambene proizvodnje. Kroz Fond biće podržani različiti projekti poljoprivrednika. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac očekuje da će Fond svake godine biti veći, jer Novi Pazar ima potencijala za razvoj pojoprivrede, ted a je to fabrika na otvorenom .

Poljoprivrednik iz Tutina Ibrahim Destović kaže da je zajednički nastup poljoprivrednika put do uspeha.

Prva Skuština Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja održana je pre 17 godina, kada je bilo svega tri udruženja, a danas ova organizacija broji 52 udruženja, 1.668 gazdinstava i 7.800 članova njihovih porodica.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO