Za podsticaj razvoja poljoprivrede blizu 19 miliona dinara

Za unapređenje razvoja poljoprivrede iz budžeta grada Novog Pazara i ove godine izdvaja se 15 miliona dinara. Za članove Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja, koja pokriva Novi Pazar i opštine Sjenicu i Tutin, sredstva za te namene biće veća jer je učešće poljoprivrednika, umesto dosadašnjih 20, uvećano na 30 odsto. Osim pospešivanja udruživanja poljoprivrednika, poseban akcent ove godine stavlja se na podsticaj razvoja porodičnih poljoprivrednih gazdinstava i nabavku mehanizacije.

Prema rečima predsednika Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Ismeta Sajtarića, u skladu sa godišnjim planom i programom rada, od 15 miliona dinara iz gradskog budžeta, izuzimajući milion i po za funkcionisanje unije, 13,5 miliona raspoređuje se za različite podsticaje u poljoprivredi. I ove godine 300 hiljada dinara namenjeno je za isplatu kamate na kredite novopazarskih poljoprivrednika.

Budžetska sredstva uz učešće poljoprivrednih proizvođača ove godine premašuju 18 miliona dinara što, kako ističe Sajtarić, predstavlja najveću godišnju investiciju u oblasti poljoprivrede do sada. Sredstva su raspoređena prema broju članova udruženja, kojih Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja sada ima ukupno 51, od čega 27 sa teritorije Novog Pazara.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO