Za pet projekata Novom Pazaru 92.000 evra

za pet projekata

Novi Pazar – Program evropskog partnerstva sa opštinama (EU PROGRES), koji finansiraju EU i Vlada Švajcarske, obezbedio je 92.000 evra za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju pet objekata u Novom Pazaru.

Četiri projekta biće realizovana na lokaciji Erozija, koja je još jedino slobodna za izgradnju novog naselja i zato je neophodno da se stvore svi preduslovi za izgradnju urbanizovanog prostora. Za tu lokaciju biće finansirana izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju centra za socijalni rad sa objektima za socijalno stanovanje, osnovne škole, vrtića i komunalne infrastrukture.

Isti donator finansiraće i izradu dokumentacije za izgradnju dijagnostičkog centra u ovdašnjoj opštoj bolnici. Dokumenta za ovih pet projekata trebalo bi da budu završena do avgusta ove godine i nakon toga će se znati ukupna vrednost planirane izgradnje.

– Ovo su izuzetno važni objekti za nas i sigurno je da nećemo moći sve sami da isfinansiramo. Izgradnju zgrade centra za socijalni rad i komunalnu infrastrukturu finansiraćemo sopstvenim sredstvima, za izgradnju osnovne škole u novom naselju i dijagnostičkog centra računamo na pomoć Turske razvojne agencije TIKA, a za izgradnju vrtića sredstva očekujemo od Ministarstva prosvete – kaže Faruk Suljević, pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara za saradnju sa međunarodnim institucijama.

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO