Naslovna COVID 19 Za jedan dan sakupljeno više od milion dinara za Novi Pazar, Tutin...

Za jedan dan sakupljeno više od milion dinara za Novi Pazar, Tutin i Sjenicu

za-jedan-dan-sakupljeno-vise-od-milion-dinara-za-novi-pazar,-tutin-i-sjenicu

BEOGRAD – Za jedan dan 250 pojedinaca doniralo je više milion dinara namenjenih za nabavku medicinske i druge neophodne opreme za zdravstvene ustanove u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, saopštio je danas Fond B92 koji je tu akciju pokrenuo sa Srpskim filantropskim forumom.

“Poslednjih dana podaci o zaraženima i broju preminulih pre svega u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici postao je alarmantan, kapaciteti bolnica su puni, a nedostatak medicinske opreme i stručnog osoblja ukazuje da će se broj ugroženih korona virusom sve teže držati pod kontrolom”, navodi se u saopštenju.

Na listi prioriteta nalaze se gasni analizator, UV lampe za sterilizaciju, jastuci i posteljine, pulsni oksimetri, hirurške rukavice, zaštitne naočare, beskontaktni toplomeri, invalidska kolica, kaljače i kape, maske, sistemi za infuziju.

Domu zdravlja u Tutinu potrebni su tunel za dezinfekciju, aparat za kiseonik, boce za kiseonik, zaštitna oprema i sredstva za dezinfekciju.

Akciji su se priključile mnoge druge organizacije poput Trag fondacije, Ne davimo Beograd, Gradjanske inicijative, Katalist Balkans, Fondacije Ana i Vlade Divac, kao i Grupa 484 i Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji, dodaje se u saopštenju Fonda B92.

Organizatori humanitarne akcije pozvali su sve gradjane da se u skladu sa svojim mogućnostima priključe apelu kako bi se pružila podrška ugroženom stanovništvu i medicinskim radnicima u tim mestima.

Sredstva je moguće donirati putem platforme donacije.rs ili preko uplate na račune Fonda B92 koji služe za ovu akciju.

Instrukcije za dinarsku uplatu preko računa su: Primalac donacije: Fond B92; Broj računa Fonda B92: kod Raiffeisen banke AD, br. 265-1110310001799-34; Šifra plaćanja: 287.

Za dodatne informacije obratite se na [email protected] ili +381 60 40 50 492.

Beta

Exit mobile version