Za Dinu ne postoje prepreke

Radio televizija Novi Pazar ugostila je najbolju učenicu oštećenog vida u Srbiji, sada studentkinju psihologije Dinu Tatarević, koja od malena želi da postane novinarka. Za ovu skromnu i hrabru Novopazarku, ne postoje prepreke koje ne može da savlada, a svojim vršnjacima poručuje da veruju u sebe, definišu svoje ciljeve i nikada ne odustaju.

Nakon što je učestvovala u realizaciji Dnevnika i detaljnije se upoznala sa procesom rada u televiziji, Dinina želja da postane novinarka, sada je kaže, još veća.

”Nisma ni sanjala da ovo može da bude ovako! Mislila sam da je sve jednostavnije, da se samo snima i da je to to. Međutim, kada sma videla ove montaže, režiju, studio… Prosto sam oduševljena! Nemam reči koje mogu to da opipšu”, kaže Dina.

Da je oduševljenje obostrano, potvrdila je urednica informativnog programa RTV Novi Pazar Senada Kalić, koja je Dini detaljno objasnila postupak rada u televiziji. Ona je kazala

”Mi smo izuzetno srećni i počastvovani što smo mogli da je ugostimo, što je izabrala upravo naš medij i što smo uspeli da ostvarimo Dininu želju. Ona je uživala i na taj način je i nama ulepšala ovaj radni dan”, izjavila je Kalić.

Dina bi, kaže, mogla da radi i informativni program, ali bi najviše volela da radi emisije sa poznatim ličnostima.

”Od kako sam bila mala devojčica ja sam pratila sve emisije informativnovnog karaktera, ali i one o poznatim ličnostima. Videla sam sebe u tome i samoj sam sebi sam rekla – ja želim ovo da budem”, priča oduševljeno ova vredna Novopazarka, koja uspešno savladava sve prepreke i kojoj se želje obično ostvaruju. Svojim vršnjacima Dina poručuje da nikada ne odustaju od svojih želja i da budu strpljivi.

Dina Tatarević iz Novog Pazara proglašena je za najbolju učenicu oštećenog vida u 2017.godini. Trudiće se, kaže, da i fakultet završi u roku.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO