ZA ČIJI RAČUN SULJO OBMANJUJE BOŠNJAKE

Novi Pazar – Stranka demokratske akcije Sandžaka-SDA Sulejmana Ugljanina za predstojeće perlamentarne izbore u Republici Srbiji postigla je koalicioni sporazum i nalazi se na Listi koju je formirao bivši predsjednik Srbije Boris Tadić.

Ali Ugljanin ne bi bio doslijedan svojoj dosadašnjoj politici kada ne bi mešetario. Kako javlja portal blizak ovoj stranci predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, sastao se u odvojenim sastancima, sa predsjednikom Demokratske lige Roma Jovanom Damjanovićem, predsjednicom Demokratskog pokreta Rumuna Natašom Tošić i Građanskom inicijativom Goranaca i razgovarao je o potencijalnim mogućnostima da zajedno nastupe na predstojećim izborima.

Kako saznajemo Građanska inicijativa Goranaca je demantovala da je do ovih susreta došlo.

Postavlja se logično pitanje za čiji račun Ugljanin pregovara, ukoliko uopšte i pregovara sa bilo kime? Da li Ugljanin za račun svojeg beogradskog mentora Tadića pokušava da izvrši upliv u biračko tijelo nacionalnih manjina nakon objavljivanja “Liste Nacionalnih Zajednica-Emir Elfić” koju predvodi Bošnjačka demokratsak zajednica-BDZ?

Očigledno je procijenio da samostalnim izlaskom na izbore ne bi mogao da napravi značajniji rezultat pa nakon što se svrstao na listu Beograđana obmanama Bošnjaka i drugih pokušava da razbije i onako heterogeno biračko tijelo nacionalnih zajednica.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO