Narodni poslanik u parlamentu Republike Turske i bivši ministar za energetiku i prirodne resurse, Taner Yildiz, došao je u posjetu i rekao da problem nezaposlenosti u Novom Pazaru doživljava kao lični problem kog treba rješavati i obećao da će uložiti sve napore da turski investitori ulažu u Novi Patzar i Sandžak.
” Zahvalni smo gradonačeniku i njegovim saradnicima na toplom prijemu. Predsjednik Vučić i predsjednik Erdogan su sa velikom energijom započeli radove na poboljšanju odnosa dvije zemlje, a mi nastavljamo tim tempom tako da smo zbog toga tu. Smatram da će predsjednici i u narednom periodu raditi na unapređenju saradnje, to su osobe koje imaju velika znanja. Svi smo svjesni globalnog karaktera ekonomije. Želimo da podspješimo industrijalizaciju ovog grada i da podstaknemo zapošljavanje “, rekao je Yildiz.
“ Ovo je još jedan dokaz prijateljskih odnosa, prije svega između Srbije i Turske, ali i dobre saradnje Novog Pazara i Sandžaka sa Republikom Turskom. Razgovarli smo o mogućim ulaganjima, da zajednički vidimo na koji način oni mogu pomoći našim privrednicima, ali je bilo riječi i o investitorima i zapošljavanju “, rekao je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

Taner Yildiz je sedam godina vršio dužnost ministra energetike. On je tokom sastanka istakao da će svoja iskustva podijeliti sa predstavnicima Agencije TIKA ali i sa predstavnicima Agencije za energetiku u Turskoj i još jednom potvrdio da će sugerisati investitorima da ulažu u Novi Pazar i Sandžak.
Nakon sastanka delegacija je sa domaćinima posjetila Lejlek džamiju gdje su svi zajenički obavili namaz. Privredna delegacija Turske će boraviti u Novom Pazaru i tokom sutrašnjeg dana kako bi se još bolje se upoznala sa situacijom i privredom u Sandžaku.

1 KOMENTAR

Comments are closed.