WSJ: iPhone 7 bez velikih inovacija

1445

Apple obično redizajnira svoje iPhone uređaje na svake dve godine, ali izgleda da to neće biti slučaj sa ovogodišnjim modelom, i pored činjenice da je poslednji veliki redizajn telefona došao sa iPhone 6 i iPhone 6 Plus telefonima pre dve godine. Ovogodišnji novi modeli Apple-ovih telefona, koji će se verovatno zvati iPhone 7 i iPhone 7 Plus, će doći sa manjim modifikacijama, a jedan od većih promena će biti nedostatak samog 3.5mm audio džeka. Kao što su i prethodni izveštaji navodili, sledeća generacija iPhone telefona će koristiti svoje Lightning konektore za punjenje baterije i povezivanje slušalica.

Međutim, Apple će najverovatnije zajedno sa telefonima predstaviti i adapter sa 3.5mm na Lightning, tako da će biti moguća i upotreba standardnih 3.5mm slušalica sa kojima telefon i dolazi. Iako ovo nije prvi put da čujemo informacije da iPhone 7 serija neće doneti skoro nikakve novitete, novi izveštaj Wall Street Journal-a, dodaje određeni kredibilitet svim glasinama.

Navedeno je da će nedostatak 3.5mm džeka omogućiti Apple-u da učini novi iPhone oko 1mm tanjim u odnosu na aktuelne modele, kao i dodatno otpornijim na vodu. Pored toga iPhone 7 i iPhone 7 Plus bi trebalo da nude dimenzije displeja kao i kod iPhone 6 i iPhone 6s serija od 4.7 i 5.5 inča. Takođe će sama rezolucija ekrana ostati nepromenjena.

Wall Street Journal napominje da Apple ne radi na značajnoj promeni dizajna ovogodišnjeg iPhone uređaja zato što trenutno kompanija radi na novim tehnologijama kojima će trebati više vremena za implementaciju. Imajući ovo u vidu, postoji šansa da postava od dve kamere na poleđini iPhone 7 Plus telefona ne debituje na njegovom konačnom dizajnu.

Još jedan veliki novitet koji Apple verovatno sprema za svoju iPhone seriju 2017. godine bi mogao biti zakrivljeni OLED displej, sa ugrađenim skenerom otiska prsta (što bi eliminisalo potrebu za fizičkim tasterom i takođe bi smanjilo veličinu kućišta). Trenutno je veoma teško zaključiti kakav uspeh očekuje iPhone 7 i iPhone 7 Plus modele, koji verovatno neće doći sa određenim novitetima koji bi mogli da privuku potrošače.

Izvor: Phonearena