WhatsApp će zabraniti pristup milionima korisnika

617

Ako koristite WhatsApp aplikaciju za chat u svakodnevnoj komunikaciji, trebalo bi da znate da se do kraja godine menjaju neke od postavki.

Naime, nakon sedam godina postojanja, aplikacija više neće biti dostupna na određenim starijim modelima mobilnih uređaja među kojima su i svi modeli Blackberry telefona, neki modeli iz Nokije (Nokia S40 i Nokia Symbian S60), ali i uređaji koji koriste Android 2.1, Android 2.2 i Windows Phone 7.1 operativne sisteme.

“Jedva čekamo naših sledećih sedam godina, želimo da se fokusiramo na mobilne platforme koje koristi najveći broj korisnika. Zato ćemo do kraja 2016. godine prestati da podržavamo određene mobilne platforme. I dok je većina njih bila važan deo naše priče, one sada ne nude ono što nam je potrebno da proširimo mogućnosti naše aplikacije u budućnosti. Ovo je bila teška odluka, ali ispravna jer želimo da pružimo ljudima bolje načine da ostanu u kontaktu s voljenima. Ako koristite neki od starijih uređaja, preporučujemo vam da nadogradite novu verziju”, poručili su iz kompanije.

WhatsApp je nedavno potvrdio da ima više od milijardu korisnika, što ovu aplikaciju čini najpopularnijom na svetu, prenosi Index.hr.

izvor: N1/Index.hr