VULIN: Tužilaštvo da se izjasni o nepoštovanju himne u Novom Pazaru

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Rapublike Srbije Aleksandar Vulin, povodom događaja novopazarskoj u Osnovnoj školi “Rifat Burdžević Tršo”, gde je učiteljica Adela Karaahmetović Melajac đacima prvacima na početku školske godine pustila himnu Bošnjaka “Ja sin sam tvoj”, istakao je da je nedopustivo raspravljati da li će se puštati himna.

“Ovo što se desilo u Raškoj oblasti apsolutno je neprihvatljivo, ali čak važnije od toga je to što mi uopšte dopuštamo da se raspravlja o tome da li će se u školi države Srbije puštati himna države Srbije” – kazao je za Kurir ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

“U državi Srbiji postoji samo jedna himna – “Bože pravde”, a sve drugo nije u skladu sa zakonom i direktno se kosi sa preporukom nadležnog ministarstva. Tužilaštvo mora da se izjasni o ovom pitanju, a prosvetni organi bi morali da povedu u najmanju ruku disciplinski postupak” – istakao je Vulin.

“Niko ne može da dopusti sebi da ne odsluša himnu i da se ne ponaša na primeren način. Zašto to može samo kod Srba, dokle će Srbi stalno mrzeti sebe, dokle će Srbi pljuvati po sebi, svojoj državi, svojoj himni, svojoj zastavi, da bi se izvinili kome i da bi se izvinili za šta” – zaključio je Vulin.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO