Vulin: Situacija u Novom Pazaru pod kontrolom, Žandamerija se povukla

BEOGRAD/NOVI PAZAR – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je situacija u Novom Pazaru pod kontrolom i da su se sa teritorije tog grada povukli pripadnici Žandarmerije.

Vulin je u Skupštini Srbije naveo da za tih 54 dana, koliko je Žandarmerija bila angažovana kao ispomoć, nije bilo ni jedne pritužbe građana na rad policije.

On se zahvalio građanima i najvećem delu političara u Novom Pazaru na razumevanju činjenice da je policija radila sve u interesu građana.

“Srbija je obezbedila pomoć i u ovih 54 dana oduzeta je značajna količina naoružanja, narkotika, vozila, uhapšen je značajan broj ljudi po poternicama, zatvarali smo lokale koji nisu radili u skladu sa propisima. Nije bilo zaštićenih”, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Policijska uprava u Novom Pazaru mora biti u stanju da garantuje poštovanje javnog reda i mira i sprovođenje zakona i da onaj ko to ne može da radi neće više biti u Policijskoj upravi, policiji i na čelu uprave.

Vulin se u Skupštini Srbije još jednom izvinio zbog incidenta ispred Sinan-begove džamije istakavši da je taj incident duboko pogodio svakog pripadnika Ministarstva, da je policajac koji je incident napravio odmah suspendovan i da takvo ponašanje nikada neće imati podršku u državi Srbiji.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO