BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je to ministarstvo prvi put pokrenulo organizovanu akciju borbe protiv ilegalnih kladionica i da će “nastaviti sa njihovim iskorenjivanjem”.

“Ilegalno kladjenje je pljačka budžeta, ali sa sobom povlači i neprijavljene radnike, ilegalnu prodaju alkohola, cigareta. Igrači ne mogu biti sigurni da će im dobitak biti isplaćen, a država je sigurna da će se porezi i doprinosi izbegavati”, napomenuo je on, a preneo njegov kabinet.

Ministar je rekao da je u akciji koja je sprovedena na teritoriji 17 policijskih uprava uhapšeno 15 osoba koje se terete da su u neregistrovanim objektima neovlašćeno organizovali kladjenje.

Policija je u tim objektima pronašla 175 automata za igre na sreću, tehničke uredjaje i opremu, kao i 1.258.780 dinara i 1.970 evra za koje se sumnja da su stečeni od uplata igrača.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 časova nakon čega če uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

indeksonline.rs/Beta