Naslovna Sandžak Novi Pazar Vukotić: Uz dva do tri pojačanja, najmanje što možemo je opstanak

Vukotić: Uz dva do tri pojačanja, najmanje što možemo je opstanak

vukotic:-uz-dva-do-tri-pojacanja,-najmanje-sto-mozemo-je-opstanak

Košarkaše Novog Pazara u nastavku sezone predvodiće dosadašnji prvi asistent u stručnom štabu Ivica Vukotić, koji je zamenio bivšeg trenera tog kluba Vasilija Budimića.

“Tu sam od početka sezone i ne moram da se uklapam u sistem. Nisam mnogo razmišljao jer se ni kao igrač nisam plašio izazova. Uz dva do tri pojačanja, opstanak u elitnom rangu najmanje je što može ovaj tim”, rekao je Vukotić, koji je u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS) ranije trenirao ekipu Radničkog iz Kragujevca.

Četrdesetpetogodišnji Kragujevčanin nasledio je Budimića, s kojim je sporazumno raskinut ugovor.

Osim sa Budimićem, Novopazarci su na isti način prekinuli saradnju i sa bekom Tanasijem Simovićem.

“U Pazaru bi svi trebalo da prepoznaju ovaj trenutak. Klub je u teškoj situaciji. Navijači su nam i do sad davali vetar u leđa, iako nekim igrama to nismo opravdali. Sad nam trebaju još više. Zamolio bih da podrže klub, kako bismo zajedno izborili opstanak. Grad i klub sa fenomenalnim uslovima to zaslužuju”, ocenio je Vukotić.

On na treninzima trenutno nema krilne košarkaše Tarika Brunčevića i Vladimira Radomirovića, koji su trenutno van trenažnog procesa zbog povreda.

Novi Pazar je 12. u KLS sa odnosom pobeda i poraza 2/7.

Pazar ulazi u seriju teških utakmica, a zbog obaveza narednog rivala Zlatibora u regionalnoj ABA 2 ligi za sredinu naredne sedmice pomeren je meč 10. kola sa Čajetincima u Dvorani Sportske akademije Douš.

“Ne možemo da biramo raspored. Tako je kako jeste. Što se odlaganja tiče, leglo nam je kao melem na ranu. Imamo vremena da se osvežimo i malo pojačamo, a već se pregovara sa nekim igračima. Takođe, roviti momci imaće više vremena za oporavak. Cilj je da finiš prvog dela sezone dočekamo kompletni”, naveo je Vukotić.

M. Minić

Exit mobile version