Vukotić: Uz dva do tri pojačanja, najmanje što možemo je opstanak

Košarkaše Novog Pazara u nastavku sezone predvodiće dosadašnji prvi asistent u stručnom štabu Ivica Vukotić, koji je zamenio bivšeg trenera tog kluba Vasilija Budimića.

“Tu sam od početka sezone i ne moram da se uklapam u sistem. Nisam mnogo razmišljao jer se ni kao igrač nisam plašio izazova. Uz dva do tri pojačanja, opstanak u elitnom rangu najmanje je što može ovaj tim”, rekao je Vukotić, koji je u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS) ranije trenirao ekipu Radničkog iz Kragujevca.

Četrdesetpetogodišnji Kragujevčanin nasledio je Budimića, s kojim je sporazumno raskinut ugovor.

Osim sa Budimićem, Novopazarci su na isti način prekinuli saradnju i sa bekom Tanasijem Simovićem.

“U Pazaru bi svi trebalo da prepoznaju ovaj trenutak. Klub je u teškoj situaciji. Navijači su nam i do sad davali vetar u leđa, iako nekim igrama to nismo opravdali. Sad nam trebaju još više. Zamolio bih da podrže klub, kako bismo zajedno izborili opstanak. Grad i klub sa fenomenalnim uslovima to zaslužuju”, ocenio je Vukotić.

On na treninzima trenutno nema krilne košarkaše Tarika Brunčevića i Vladimira Radomirovića, koji su trenutno van trenažnog procesa zbog povreda.

Novi Pazar je 12. u KLS sa odnosom pobeda i poraza 2/7.

Pazar ulazi u seriju teških utakmica, a zbog obaveza narednog rivala Zlatibora u regionalnoj ABA 2 ligi za sredinu naredne sedmice pomeren je meč 10. kola sa Čajetincima u Dvorani Sportske akademije Douš.

“Ne možemo da biramo raspored. Tako je kako jeste. Što se odlaganja tiče, leglo nam je kao melem na ranu. Imamo vremena da se osvežimo i malo pojačamo, a već se pregovara sa nekim igračima. Takođe, roviti momci imaće više vremena za oporavak. Cilj je da finiš prvog dela sezone dočekamo kompletni”, naveo je Vukotić.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO