Naslovna Sport Vukotić: Težak meč u Valjevu

Vukotić: Težak meč u Valjevu

vukotic:-tezak-mec-u-valjevu

Trener košarkaša Novog Pazara Ivica Vukotić rekao je danas da su njegovi igrači svesni da bi se pobedom nad Metalcem u Valjevu, u 27. kolu Košarkaške lige Srbije (KLS), za korak približili opstanku.

“Biće tvrdo. Metalac je doživeo neke neočekivane poraze, a odlaskom Čarlsa Meninga možda su im malo splasle ambicije. Ipak, vodeći su od početka sezone i imaju roster za ABA 2 ligu. Boriće se za dva mesta u vrhu KLS. Nama je to peto gostovanje zaredom. Dosta smo energetski potrošeni, ali sigurno ćemo dati sve od sebe”, rekao je Vukotić.

Metalac je sa 19 pobeda i sedam poraza vodeći u KLS, dok je Pazar na 14. mestu sa skorom 8/18.

“Moramo da pogađamo otvorene šuteve. Protiv Metalca smo kod nas u prvom meču trojke u jednom momentu šutirali 0/17. Imaju tu odbranu sa Urošem Lukovićem, gde se dosta zonira i puštaju se šutevi preko njega. Moramo da budemo hrabri i da pogodimo te šuteve. Tako bismo imali šansu”, ocenio je Vukotić.

“Potrebno je, takođe, da sprečimo njihov ofanzivni skok i pogotovo tranziciju, gde prednjači Džorden Dafi. Važno je da ih usporimo i uvedemo u naš ritam, kao i da odigramo našu požrtvovanu odbranu”, dodao je on

Metalac i Novi Pazar igraju u subotu od 19 časova u Hali sportova Valjevo.

M. Minić

The post Vukotić: Težak meč u Valjevu appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

Exit mobile version