Vujović: Deponija Golo brdo biće zatvorena u skorijoj perspektivi

Deponija Golo brdo trebalo bi da bude zatvorena u skorijoj perspektivi – najavila je ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović prilikom posete Novom Pazaru. Ona je sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i predstavnicima lokalne vlasti obišla i lokalitet u blizini Đurđevih stupova gde je planiranja sadnja 40 hiljada novih stabala do novembra tekuće godine.

”Ministarstvo za zaštitu životne sredine još prošle godine prebacilo je sredstva za projekat Regionalne deponije za Novi Pazar, Tutin i Rašku”, izjavila je minstarka Irena Vujović u Novom Pazaru.

Gradonačelnik Novog Pazar Nihat Biševac rekao je da je prvi zadatak lokalne samouprave revizija postojećeg projekta iz 2012. godine i početak sanacije deponije, čija je vrednost 6 miliona evra.

U cilju zaštite životne sredine u 50 jedinica lokalne samouprave  realizuje se pošumljavanje. Za Novi Pazar predviđeno je 40 hiljada sadnica koje bi trebalo da budu zasađene do novembra tekuće godine.

Sadnice crnog bora biće zasađene i na lokalitetu iznad Gerontološkog centra. Ukupna površina je 16 i po hektara, a vrednost radova je 3.541.500 dinara. Veći deo finansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine, a 20 odsto sredstava obezbeđuje Grad Novi Pazar.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO