Naslovna Featured Istaknuto Vučić: U Sarajevo dolazim sa pruženom rukom prijateljstva

Vučić: U Sarajevo dolazim sa pruženom rukom prijateljstva

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Sarajevo dolazi sa pruženom rukom prijateljstva svima u regionu Zapadnog Balkana.

Vučić je za Pink, uoči odlaska u Sarajevo, rekao da će na sastanku premijera zemalja Zapadnog Balkana biti reči o zajedničkim projektima
Vučić je za Pink, uoči odlaska u Sarajevo, rekao da će na sastanku premijera zemalja Zapadnog Balkana biti reči o zajedničkim projektima.
PREMIJERE ČUVA 1.000 POLICAJACA I AGENATA Nezapamćene mere bezbednosti pred samit u Sarajevu

On je istakao da se jedna zemlja protivi njegovom predlogu za stvaranje carinske unije, odnosno jedinstvenog tržišta Zapadnog Balkana.
– Ima onih koji misle da su iznad nas – rekao je Vučić za tu televiziju, nakon posete Berlinu, gde je razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.
Govoreći o pisanju magazina “Frankfurter algemajne cajtung”, koji je ocenio da većina političara u Berlinu Aleksandra Vučića vidi kao čoveka koji donosi stabilnost i jedinog političara koji može da okupi stabilnu većinu, premijer je istakao da je ponosan da nekog iz Srbije na takav način okvalifikuju.
– To i jeste naš posao, da budemo pouzdan i ozbiljan partner i to je ono što smo radili i verujemo da ćemo to raditi u budućnosti – istakao je Vučić i dodao da je Mihael Martens jedan od najuglednijh novinara na svetu i da fantastično poznaje prilike na Balkanu i u jugosticnoj Evropi.
– Na takvoj oceni sam mu veoma zahvalan. Njemu se ovde veruje i o njemu ovde možete samo najbolje da čujete. Hvala mu za sve lepo što je rekao o našoj zemlji – rekao je Vučić.

Exit mobile version