Vučić: Turska prijatelj Srbije, odnosi mogu da budu jos bolji

ISTANBUL – Turska je prijatelj Srbije i uveren sam da bi odnosi dve zemlje mogli da budu još bolji, izjavio je danas u Istanbulu predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sastanka sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Vučić je rekao novinarima da su odnosi sada durgačiji nego pre 10, 15 ili 20 godina.

“Možemo još truda da uložimo da te odnose napravimo još boljim i da gradimo dodatno poverenje. To je za nas jedna od velikih i važnih stvari, uslov bez kojeg ne možemo da sačuvamo stabilnost u regionu”, naglasio je Vučić. Dodao je da su on i Erdogan bili sami na sastanku sa prevodiocima, pošto ne zna turski jezik.

Vučić je rekao da je logično da rastu turske investicije, jer njihove firme vide česte susrete njega i Erdogana, da će dolaziti još više i da je to jedan nezaustavljiv proces.

Kazao je da je imao važan sastanak sa turskim invetitorima pre dva dana u Beogradu i istakao da smo više struko uvećali trgovinsku razmenu sa Turskom.

To će ići u još boljem smeru, dodao je on.

“Dalja izgradnja dobrih odnosa sa Turskom nam garantauje sigurnost, pošto je Turska velesila regiona i moramo da čuvamo mir. To nam dalje pomaže i u stvaranju racionalnijeg i boljeg odnosa i sa muslimanima različitih grupa u regionu, i sa Bošnjacima i svima ostalima u našem regionu, delimično i sa Albancima i svima ostalima. To su važne stvari, a o investitorima i da ne govorim”, naglasio je Vučić.

Kazao je da puno znače fabrike i u Priboju, Žitorađi, Lebanu, Krupnju i drugi mestima.

Hvala turskim prijateljima na tome, poručio je Vučić.

Kaže da ga je Erdogan ispratio do bašte gde se obraća medijima, čime mu je pokazao postovanje, pošto takve stvari nisu po protokolu.

Vučić je rekao da ga turski predsednik uvek ispoštuje i dođe u Istanbul, jer zna da je njemu laše tu da se sastanu nego u Ankari.

Dodao je da je veoam zadovoljan današnjim sastankom sa Erdoganom.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO