Vučić: Svako ko pokuša da krivicu za parisku tragediju iskoristi za širenje mržnje prema Muslimanima i islamu, na istom je, krvavom putu!

Vučić je naveo da su u petak, 13. novembra “sve religije i sve vrednosti bile žrtve besmislenog terora, oslobođenog svake vere, a najviše one u život, pravdu i jednakost”.
“Svako ko pokuša da krivicu za parisku tragediju iskoristi za širenje mržnje prema Muslimanima i islamu, na istom je, krvavom putu, kao i oni koji su pucali na nedužne ljude u pariskom kambodžanskom restoranu, ili na posetioce koncerta u dvorani Bataklan” ukazao je Vučić.
On je istakao da istovremeno, čitav svet mora da nađe način da se izbori s terorizmom i da osigura normalan i bezbedan život svih ljudi.
“Srbija kroz koju je prošlo stotine hiljada izbeglica, to pokušava da radi od onog trenutka kada su se, držeći decu i zavežljaje u rukama, na njenim granicama pojavile prve žrtve iste pošasti koja je napala Pariz. Za nas su izbeglice bile upravo to. Žrtve mržnje.
I zato smo im pružili svu pomoć i omogućili im da bezbedno i mirno prođu kroz našu zemlju”, naveo je Vučić.
On je naveo da Srbija hoće da razume i radi sa susedima, Bošnjacima i Muslimanima, i svima ostalim.
“Da radimo, rastemo, da se ničega ne plašimo i da omogućimo da se nas niko nikada više ne plaši. To je, na kraju, ideal svih religija. I Biblija i Kuran cene život i cene rad u istoj meri kao i sve deklaracije o ljudskim pravima, jednakosti, slobodi i nezavisnosti, nastale krajem 18. veka, u vreme stvaranja novog poretka”, dodao je premijer Srbije.
Vučić je naveo da je sve što je Vlada Srbije skoro dve godine radila bilo na tom tragu i da je uspela da očuva, u duboko polarizovanom i sukobljenom svetu, stabilnu i mirnu zemlju.
“Uspeli smo da živimo, sarađujemo, radimo i pomažemo se sa susedima. Da izađemo iz duboke krize i krenemo, bar korak, napred. Da zaradimo, stvorimo i uštedimo dovoljno, da deo toga možemo da podelimo. I znam da to nije mnogo, ali ne znam, niti ću ikada znati, zašto smo toliko spremni da pljunemo na ono što smo uradili”, dodao je on. Prema njegovim rečima, u Srbiji nikada nisu dovoljni racionalni pokazatelji uspeha i napretka.
“Vera u budućnost i vera u sopstveni rad gotovo da ne stanuju kod nas. Zato nam ni potvrde MMF-a, Svetske banke i svih drugih da se Srbija nalazi na dobrom putu nisu dovoljne da ubede sve one kojima je verovanje u nemoguće, a ne u stvarni rad, postalo matrica javnog delovanja”, naveo je on.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO