Vučić: Srbija širom otvara vrata za turske i arapske investitore

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija popravlja svoju ekonomsku situaciju i spada u red ozbiljnih i odgovornih država. Kao jedan od važnih signala da je Srbija na dobrom putu, saopštio je da će upravni odbor direktora MMF-a 23. februara donijeti odluku o aranžmanu te međuanrodne finansijske institucije sa Srbijom.

Izrazio je očekivanje da će deficit Srbije na kraju godine biti manji od predviđene 191 milijarde dinara i dematovao navode u nekim medijima da se Srbija previše zadužuje.

Srbija će, kako je kazao, nakon 20 godina konačno završiti proces tranzicije i postati zemlja tržišne privrede, jer se očekuje da proces privatizacije bude završen u junu ove godine.

Prema Vučićevim riječima, Srbija pokazuje ogromno povjerenje stranih investitora i svjetskih finansijskih organizacija.

“Imamo punu sigurnost državnih finanisja i bankarskog sistema. Imamo zaintersovane kompanije za privatizacije, više nego ikad kompanija za greenfield investicije. Od početka godine imamo četiri nova velika investitora. Očekivan broj novih radnih mesta, da vas obradujem, je 21. 235“, kazao je Vučić.

Predsjednik Vlade Srbije je kazao kako je turska Halk banka kupila Čačansku banku i da se očekuje da će banka iz Ujedinjenih Arapskih Emirata početi da radi u Srbiji u aprilu.

“To znači da će se širom otvoriti vrata za turske i arapske investitore”, istakao je Vučić i naveo da su sa više stranih kompanija dogovorene investicije.

Njemački, ruski, italijanski, norveški kao i mađarski investitori su, zaključio je Vučić, takođe su najavili nastavak investicija.

Srbija će sa Crnom Gorom nakon predstojećeg Sajma turizma u Beogradu zajednički pokušati da se predstavi kao destinacija za velike potrošače turizma.

(Anadolu Agency)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO