Vučić: Spreman sam da odem u Srebenicu ako Bošnjaci to budu želeli i da pognem svoju glavu pred žrtvama

Beograd – Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas na konferenciji za novinare da ako Bošnjaci budu želeli “biće spreman da oda počast muslimanskim i bošnjačkim žrtvama u Srebrenici”.

iz obraćanja premijera Vučića:

“Spreman sam da pognem svoju glavu, da pokažem kakav odnos imamo prema nevinim srebrenićkim žrtvama”.

Srpska vlada ne može da podrži rezoluciji o Srebrenici u Savetu Bezbednosti. Spreman sam ipak da pognem svoju glavu kakav odnos imamo prema nevinim srebreničkim žrtvama. Ako Bošnjaci budu želeli biću spreman da odem počast muslimanskim i bošnjačkim žrtvama u Srebrenici.

13.16 – Zar hoćemo da nam ponovo budu reke krvave, a da posle moramo da opet živimo zajedno? Upravo zato mi Srbi nećemo da krijemo prezir prema onima koji su ukaljali srpski obraz i koji su počinili ovaj težak zločin. Ali nećemo da krijemo i da se pravimo da ne vidimo ovaj slučaj. To je veliki i strašan zločin. Upravo zato mislim da je trebalo da se radi na pomirenju a ne na destabilizaciji regiona.

13.15 – Mi i Bošnjaci od Balkanskih ratova smo bili često na različitim stranama. Nekada su jedni stradali više, nekada drugi. Zar ćemo to raditi i u budućnosti?

13.14 – U Srebrenici se dogodio težak zločin. Da bi srpski narod pokazao svoju veličinu mora da pokaže da poštuje tuđu patnju i svoj bol. Nipodaštavanje tuđih žrtava a veličanje naših nas neće nigde odvesti.

13.14 – Danas ću govoriti o odnosu Srba i Bošnjaka. Zamoliću Bošnjake da me posebno saslušaju. Ovo što ću danas izneti je ovo platfroma koja je dogovorena

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO