Naslovna Vijesti Politika Vučić saopštio imena novih ministara, Memić na čelu ministarstva turizma i omladine

Vučić saopštio imena novih ministara, Memić na čelu ministarstva turizma i omladine

vucic-saopstio-imena-novih-ministara,-memic-na-celu-ministarstva-turizma-i-omladine

Politika Poslednje Vesti  Vučić saopštio imena novih ministara, Memić na čelu ministarstva turizma i omladine 23/10/202223/10/202239 Views Predsednik Srbije Aleksandar Vučić umesto mandatarke Ane Brnabić, pročitao je danas imena novih ministara. Ovo je novi tim ministara koji će sesti za sto u Nemanjinoj 11.

Predsednica vlade biće Ana Brnabić, Ivica Dačić će biti minsitar spoljnih poslova, potpredsednik Vlade i ministar odbrane bude Miloš Vučević. Potpredsednik Vlade i ministar finansija će biti Siniša Mali. Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar privrede Rade Basta, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Jelena Tanasković, ministar za zaštitu životne sredine Irene Vujović, ministar građevinarstva i infrastrukture, Goran Vesić, ministar rudarstva i energetike Dubravka Negde, ministar pravde Maja Popović, ministar za državu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, ministar za unutrašnje poslove Bratislav Gašić, ministar za evropske integracije Tanja Miščević, ministar prosvete Branko Ružić, minsitar za nauku, inovacije i tehnološki razvoj Jelena Begović, ministar zdravlja Danica Grujičić, ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Nikola Selaković, ministar za brigu o porodicu i demografiju Darija Kisić, ministar za turizam i omladinu Husein Memić, ministar sporta Zoran Gajić, ministar kulture Maja Gojković, ministar za brigu o selu Milan Krkobabić“, rekao je Vučić.

Istovremeno, predsednik Srbije je i dao rok ovoj Vladi do sledeće zime.

 

„U ovim uslovima smo se trudili da napravimo vladu koja će da prezimi ovu zimu i možda sledeću zimu i to je to. I onda će doći do temeljnihjih promena, od čel avlade pa nadalje. Kao što posle toga dolazi do promena i na mestu predsednika republike i sve ostalo, a ono što je za nas važno to je da pokazujemo da imamo dobre ljude, da se borimo za ljude i da vodimo Srbiju na najbolji način“, rekao je Vučić.

Ostala ministarstva za koja Vučić nije pomenio imena ministara popuniće se iz redova SPS-a i SPP-a, rekao je predsednik Srbije.

nova.rs

Podeli

Exit mobile version